All for Joomla All for Webmasters
Дискусия за социалните асистенти в Грац
Какви са предизвикателствата пред професията, как се чувства личния асистент в малките населени места са само част от еднодневната дискусия.
Дискусия на тема „Кого го е грижа?Грижи и да бъдеш обгрижен в провинциите”(Who cares“? Pflegearbeit & Gepflegt-Werden am Land) се организира в Грац. 
Населението в много малките населени места в Австрия също живее по-дълго в Австрия и има нужда от повече и различни социални услуги. Най-често при такъв пробем се разчита на жената в семейството или на външен човек, който да се ангажира с 24-часова грижа. 
Обаче обгрижването и да бъдеш обгрижван в провинциите е свързано с някои предизвикателства. Има ли необходими помощни удобства, как се чувства социалния асистент, което е нов за региона и селския живот му е непознат дотогава, а трябва да прекара няколко седмици далеч от града. 
Селскотостопанската камара нарича този тип социални услуги „Зелена грижа”. 
Дискусията ще търси отговор на много и различни въпроси. 
От българска страна ще участва правният консултант от Виена Милена Панева, както и българки, които упражняват професията личен асистент - 24-о обгрижване.
За всички, които са в Грац и особено за работещите като социални асистенти, заповядайте, приканват организаторите!
Запазете си тази дата: 27-и октомври 2017 г.
Leechgasse 24, im Erdgeschoss,
Начало на дискусията: 19 ч.
 
Прочетено 926 пъти Последна промяна от Понеделник, 23 Октомври 2017 14:39
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…