All for Joomla All for Webmasters
Най-драгоценната мисия на д-р Анелия Хохвартер
Книгата на известната очна лекарка от Виена „Пътуване” вече излезе и на английски език. 
Известната лекарка от Виена д-р Анелия Хохвартер празнува днес първия рожден ден на  романа си „Пътуване” ("Eine Reise ins Land der Sonne"),
За изминалите 365  дни д-р Хохвартер, която е наричана от пациентите си „лекар-ангел”  може да се похвали и с това, че книгата вече е издадена на четири европейски езика: родния й български, немски, руски( „Путешествие”) и на английски (“The Journey”).
В момента във Виена й гостува една прекрасна героиня от романа - Тигист Аснаке от Адис Абеба, Етиопия, с която д-р Хохвартер се запознава по време на своята социална мисия .
Английската версия на романа „Пътуване”първо ще бъде прочетен в Етиопия, където д-р Хохвартер  обучава колеги в областта на офталмологията. Посланик на нейните книги там ще бъде именно 20-годишната Тигист.  В момента тя разглежда австрийската столица,а посещението й в алпийската република е подарък от д-р Хохвартер по повод на рождения ден на момичето. 
Етиопия заема специално място в сърцето на д-р Анелия Хохвартер. Не само защото в африканската страна тя изгражда първия очен хирургичен център и обучава персонал, но и заради срещата й с чудесни хора и невероятна природа.  Точно в Етиопия се ражда идеята да напише романа „Пътуване". Лекарката решава парите от продажбата му да отидат безусловно за кампания за закупуване на уникален медицински робот Локомат за хора с двигателни проблеми в България.
Досега лично д-р Хохвартер е превела по дарителската сметка над 7 хил. евро от продажбата на своите книги. 
Кампанията Локомат за България продължава!
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени директно от банката на фирмата Hocoma, без междинни търговци според договора за покупко-продажба.
 
Ето какво споделиха по повода и от издателите на книгата на д-р Анелия Хохвартер - издателска къща "Персей":

Един истински феномен - книга, която само за една година постигна 2 издания на български и превод на немски, руски и английски. „Пътуване“ на Анелия Хохвартер! Романът разказва за едно пътуване в пространството, времето и духовността. Всеки човек е пътник и рано или късно поема пътя към себе си, търсейки любов, професионална реализация и приключения. Това правят и героите на тази книга. Написана изключително увлекателно, „Пътуване“ събира в едно натрупания опит на авторката, прозренията й за живота и любовта. Книгата е богато илюстрирана с нейни цветни фотографии. Всъщност Анелия Хохвартер има много таланти – освен професията, в която успешно се реализира, тя пише, пее, танцува, има перфектни фотографии, на които би завидял всеки професионален фотограф.
Д-р Анелия Хохвартер е един от най-успелите български лекари в чужбина. От 2007 г. отговаря за областта на очните болести в комисия към Министерството за здравето, семейството и младежта в Австрия. От 2009 г. е в комисията по международна медицина към Австрийското дружество на очните лекари, като отговаря за лекарските мисии и за проектите в чужбина. Участва в много социални проекти, голяма част от които са свързани с нейната специалност: лекарски мисии в Йемен (2009), Зимбабве (2011 и 2012), както и в Етиопия (2014 и 2015), където изгражда първия център за ретинална хирургия в страната. В класацията за заслужили жени на Австрия „Leading Ladies Awards 2009“ е на трето място в категорията „Социален ангажимент“.
Международно признатата офталмоложка застава зад каузата „Локомат за България“ – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. Инициативата за това е изцяло нейна, като всичките средства от продажбата на книгата отиват за тази кауза.

Прочетено 1203 пъти Последна промяна от Четвъртък, 27 Юли 2017 06:42
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…