All for Joomla All for Webmasters
Красимира Стоянова блести като Тоска в едноименния шедьовър на Джакомо Пучини  на сцената на Виенската Щатсопера

Красимира Стоянова дебютира като Тоска в едноименния шедьовър на Джакомо Пучини на 26 февруари 2023 г. на сцената на Виенската Щатсопера.

Това съобщи на своя блог Димитър Сотиров, журналист и културолог. 

 

Надали би могло да се избере по-подходяща сцена и постановка за този дългоочакван дебют на великолепното ни сопрано! Издържаната изцяло в класически стил постановка на Маргарита Валман, с впечатляващия декор и костюми на Никола Беноа надживяха с повече от 30 години своята създателка

 

Прочутата австрийска режисьорка поставя драматичната триактна творба на Пучини 58 години след нейната премиера през 1900 г. в Рим.

 

Както отбелязват не без гордост от Щатсопера, постановката е издържала изпитанието на времето благодарение на своята привлекателност, както и на внушителния брой известни артисти, които са се изявявали пред виенската публика през годините в нея в същите тези костюми със запомнящи се изпълнения. 

 

В историческата постановка на Валман, 65 години по-късно, виенчани ще аплодират обичаната по цял свят наша изпълнителка Красимира Стоянова на 26, 28 и на 31 март 2023, както и в три представления през май- 12,14 и 18 май 2023 г.

На диригентският пулт ще застане Марко Армилиато. В ролята на Марио Каварадоси ще се превъплъти Майкъл Фабиано, Лука Салси ще е Барон Скарпия.

 
Прочетено 330 пъти Последна промяна от Сряда, 29 Март 2023 09:49
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…