All for Joomla All for Webmasters
Ензимна добавка чувствително снижава разходите за гориво

Иновативният продукт се произвежда от българо-австрийската фирма "ИАНПИРОС".

 

Румяна Христоскова (на сн. вляво) представи своето изобретение - ензимна добавка, която чувствително снижава разходите за гориво и щади околната среда.

 

По думите й икономията е от минимум 10 %, като при по-новите автомобили може да достигне и до 15 на сто. Иновативният продукт се произвежда от българо-австрийската фирма "ИАНПИРОС".

 

Предстои пускането й на пазара под наименованието „Елфуел“. Цената на флакона ще е 12 лв, като количеството е достатъчно за 80 литра бензин и 70 литра дизел. 

 

Резултатите от лабораторните измервания показват още, че с 83 на сто се понижават неизгорелите въглеродни емисии в отходните газове, с което осезаемо се намалява токсичността им, а оттам и замърсяването на въздуха. 

 

Със 17 на сто се намаляват азотните оксиди, които имат дразнещ киселинен ефект върху лигавицата на очите и белия дроб. С 15 на сто намаляват и фините прахови частици, посочи Христоскова, която презентира пред журналисти новия продукт.

 

Добавката се получава от растителни природни продукти, които вследствие на ферментация се разграждат и се получават биовещества, които са богати на кислород. Вследствие на подобреното изгаряне мощността на двигателя се увеличава, успоредно с детонационна му устойчивост. 

 

Изследванията са показали още, че при прибавянето на „Елфуел“ в резервоара не се промяна качеството на горивото. Продуктът вече има своите ползватели и на европейския, и на българския пазар. 

 

Румяна Христоскова е притежател още на патенти за лекарства и хранителни добавки. Разработила и внедрила в производството три нови лекарствени технологии.

 

Съвсем скоро ще ви срещнем и с представителя на фирмата от австрийска страна. 

 
 
Прочетено 555 пъти Последна промяна от Вторник, 15 Ноември 2022 16:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…