All for Joomla All for Webmasters
Семейства засаждат Гората на младите виенчани

На 22 октомври 2022 г. семейства с деца ще се включат в есенния фестивал на залесяването „Гората на младите виенчани“

и ще засадят 10 000 дървета и храсти във виенската община Фаворитен.

 

Лесовъди от общинските предприятия на Виена помагат при засаждането на дърветата и предоставят информация за гората като естествено местообитание за много видове живи същества, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

Всяка есен от 1985 г. в слабо залесени райони в североизточната и южната част на Виена се провеждат кампании за залесяване. В инициативата на име „Гората на младите виенчани“ се включват цели семейства с деца, но и всички други други, които искат да допринесат за създаването на нова гора.

 

Виенската гора нараства с 50 000 до 100 000 квадратни метра годишно. Новосъздадените гори подобряват качеството на живот на хората. Те осигуряват здравословен градски климат, създават нови места за почивка и осигуряват местообитание за всички живи същества в тях - други растения, животни, птици и насекоми.

 

При засаждането на всяко дръвче лесовъди обясняват на децата какви грижи трябва да се полагат за този вид, защо горите трябва да се обновяват, как се създава нова гора и какво трябва да се направи, за да могат дръвчетата да избуят и да не загинат. 

 

На есеннния фестивал във Виена всичко е свързано с природата и засаждането на дървета. Организаторите са подготвили много игри и приключения за малките природолюбители.

 

В близост до терена, който ще бъде залесяван, ще има работилници за направата на различни декорации от есенни материали и издълбаване на тикви, които са особено любими на малките палавници през този сезон.

 

Един от най-приятните детски спомени е как се събира шумата на огромни купчини. И затова децата ще имат възможност да строят кули от шума, да скачат в шумящите листа и да хвърлят пълни шепи от тях нагоре в небето.

 

Сътрудници на Виенския отдел „Чистота“ ще провеждат обучения по разделно събиране на отпадъци.

 
 
 
Прочетено 90 пъти Последна промяна от Петък, 30 Септември 2022 13:47
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…