All for Joomla All for Webmasters
Виена подхвана джигитите на пътя

Ревящи двигатели, свистене на гуми и опасни улични гонки – да, това го има и във Виена.

През последните месеци местните власти се активизираха срещу безобразията на джигитите на пътя, а последната акция е в горещата точка за гонки в крайния виенски квартал Каленберг, разказва Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 

 

65 бетонни преградни блокчета разделят големия открит паркинг и пречат на дрифтенето. Досегашната организация на движение е променена с въвеждане на максимална скорост от 30 км/ч и еднопосочна система.

 

Ограниченията не пречат на посетителите на паркинга и достъпа на автобусите от градския транспорт. 

 

Срещу уличните хулигани се обмислят и други действия. Виена е един от инициаторите за по-нататъшно затягане на мерките, например конфискация на МПС при особено опасно поведение на пътя по-строги санкции за шофьорите, употребили наркотици, и създаване на единен федерален административно-наказателен регистър. 

 

Междувременно общината и полицията провеждат няколко пъти седмично специални акции срещу джигитите. По време на т.нар. „технически проверки на пътя“ по улиците на Виена полицията спира съмнителни автомобили, които се проверяват за техническа изправност от експерти на Националната агенция за контрол на превозните средства, включително чрез използване на мобилен технически пункт в автобус.

 

През 2021 г. са издадени над 1600 протокола за технически преглед на пътя, като над 92% от проверените автомобили са показали сериозни дефекти, а част от тях са представлявали „непосредствена опасност“. При най-тежките случаи полицията директно отнема регистрационния номер.

  .

 
 
 

 

Прочетено 163 пъти Последна промяна от Вторник, 23 Август 2022 18:50
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…