All for Joomla All for Webmasters
Колко струва PCR тестът на летище Швехат във Виена?

В съответствие с новите разпоредби на австрийското правителство за влизане в страната, които са в сила от 20 декември 2021 г.,

 

всички пристигащи пътници на летище Виена, трябва да представят не само сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, но и негативен PCR тест или сертификат за поставена трета доза ваксина. 

 

Считано от 20 декември, всички пристигащи в Австрия лица, които са ваксинирани или са преболедували Covid-19, но нямат отрицателен PCR тест или не са получили бустерна доза ваксина, ще бъдат поставени под карантина, от която могат да се освободят след представен негативен PCR тест.

 

Новите правила не засягат деца под 12 години и не се отнасят за бременни и лица, които по здравословни причини не могат да бъдат ваксинирани, уточнява Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

 

На летището PCR тест може да се направи в Здравния център веднага след пристигане. Ако пробата е взета преди 14 часа, резултатите се получават още същия ден. 

 

Здравният център работи всеки ден от 7 до 18 часа. В периода от 24 до 26 декември, както и на 31 декември и 1 януари тестването ще е възможно само до 14 часа. Не се изисква предварителна регистрация. 

 

Цената на PCR теста за възрастни е 69 евро, а за деца до 18 години 49 евро. Досега на летище Виена са направени общо 300 000 PCR и антигенни тестове.

 

Освен тестване за коронавирус, центърът предлага и други медицински услуги в областта на общата медицина, дерматологията, ортопедията и вътрешните болести.

  .

 
 
 

 

Прочетено 793 пъти Последна промяна от Събота, 25 Декември 2021 17:02
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…