All for Joomla All for Webmasters
Новите правила заради ковид от 15-и септември: какво ще е различното за Виена?
След като бе обявен новият актуален план за ограничаване на ковид-19 в Австрия, днес стана ясно, че не във всички федерални провинции ще има еднакви мерки през следващите седмици, пояснява Австрийска осведомителна агенция (APA). 
 
На регионално ниво всяка провинция има пълномощия да налага свои ограничения. 
 
В австрийската столица бяха въведени някои по-строги мерки, а други се припокриват с вече обявените от правителството.  
 
Виена вече наложи по-строги мерки и продължава да ги въвежда. Напр. валидността на антигенния тест, без значение дали е направен в аптека или на т.нар улици за тестване (Teststraße), е 24 часа.
 
Валидността на PCR- тестовете е 48 ч, вместо досегашните 72 ч. 
 
Само за децата под 12-години двата вида теста ще важат по-продължително. 
 
От 15-и септември се връщат FFP-2 маските  за градския транспорт и супермаркети. Досега те трябваше да се носят само в болнични заведения, включително аптеки, медицински центрове и старчески домове.
 
По прогнозни очаквания, първият праг на затягане на мерките, а именно броят на заетите легла в интензивните отделения на болниците – 200, т.е заетост 10 на сто, ще бъде достигната на 15-и септември 2021 г.  Оттогава FFP-2 маските ще трябва да се носят в обществения транспорт, както и на местата, където има струпване на хора. 
 
В хранителните магазини на Виена всички ще трябва да носят FFP-2 маски, но в другите търговски магазини ваксинираните лица ще могат да носят само обикновени маски. 
 
Във Виена вече е отменено сами да си правим бързи тестове, които важаха при посещение на фризьор или за ресторанти. 
 
За да се въведе тази забрана за домашно самотестуване и в другите федерални провинции това, вероятно ще бъдат обвъзрано, ако се стигне до 2-ра степен натовареност на интензивните легла в болниците, т.е . 15 на сто заетост на леглата, т.е 300 души. 
 
Близо 70% от населението на Австрия е ваксинирано! 
 
Какви противоепидемични мерки ще се въвеждат в Австрия, съгласно няколкостепенен план, представен от правителството: 
- при 10% заети легла в интензивните отделения: съкращава се валидността на антигенните тестове на 24 часа; за неваксинирани става задължително носенето на маски от най-висок клас навсякъде. 
 
- при 15% заети легла в интензивните отделения: в нощните заведения без определени седящи места с повече от 500 души имат достъп единствено имунизираните и оздравелите. 
 
- при 20% заети легла в интензивните отделения: неваксинираните трябва да представят единствено PCR тестове, антигенните тестове не са валидни. 
 
Мерките ще влизат в сила една седмица след достигане на съответните стойности.
   .
 
 
 

 

Прочетено 389 пъти Последна промяна от Събота, 11 Септември 2021 08:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…