All for Joomla All for Webmasters
Къде е фериботът на Дунава?

Съоръжението е било открито през 1894 г. като т.нар летящ мост, защото ползва течението на реката. 

Хубавият син Дунав на Виена предлага много възможности за развлечения. Реката може да бъде пресечена не само чрез мостовете,  които свързват двата й бряга, но и чрез … ферибот. Съоръжението свързва Клостернойбург и Корнойбург и едно от най-оживените. 

В близост не само манастирът на Клостернойбург е атрактивен маршрут. Краят на вилната зона на градчето също е пешеходна и велосипедна атракция, към тях се прибавят и хубавите емоции, свързани с плажа на Клостернойбург, познат като Strandbad/ Freibad Klosterneuburg. А черешката на тортата е фериботът. Той свързва Тулнския Дунавски мост и Виенския северен мост. 
 
От страната на Клостернойбург има прекрасно капанче Uferhaus, където глъчката на посетители никога не спира. От страната на Корнойбург пък ви очаква ресторантчето Tuttendörfl , което предлага не само чудни гледки към реката, но и вкусни ястия. 
 
В района на ферибота река Дунав сякаш забързва своя ход. И има защо. Фериботът използва силата на водата, т.е движи се без двигател и това го прави безшумен и много екологичен. Пътуването трае само 3-5 минутки, а връзката е изключително удобна и се ползва от всички: пешеходци, колоездачи и моторни превозни средства. Единичното пресичане на реката за възрастен 2.60 евро в едната посока и 4.80 евро за отиване и връщане. 
 
Особено романтични са последните курсове на ферибота, вечер, преди заник слънце. Последното пресичане на Дунава е 20.25 ч.
Платформата е дълга 10.50 м. и може да превози максимално 40 пътника. 
 
Фериботът е открит през далечната 1894 г. като т.нар летящ мост, защото ползва течението на р. Дунав. През 1928/ 29  г. е бил унищожен, тъй като Дунава замръзнал и имало толкова много ледени късове, които буквално го затрупали и повредили силно.
 
През 1935 г. фериботът е построен отново от двете общини, като манастирът Клостернойбург доплаща  1/3 от сумата, която не достига. 
 
От 1994 г. съоръжението е приватизирано и е много популярно включително за екскурзии. 
 
Няма да ви разказваме всичко, за да отидете и да се насладите на преживяването!
 
 .
 
 
 

 

Прочетено 205 пъти Последна промяна от Вторник, 24 Август 2021 18:37
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…