All for Joomla All for Webmasters
Безплатни курсове по колоездене за 5 000 виенски ученици от началното училище
В цяла Австрия ще бъдат организирани 7 хил. курса за 126 000 деца.
 
Австрийското министерство на климата и околната среда се стреми да направи карането на колело по-привлекателно за децата и инвестира 1,5 млн. евро в обучение по колоездене в началните училища.
 
В цяла Австрия ще бъдат организиране 7000 курса за 126 000 деца. Първите курсове във Виена вече са проведени в сътрудничество с общината като част от пилотния проект, съобщиОйроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. 
 
Курсовете са с продължителност два часа и са предназначени за ученици от началното училище от първи до четвърти клас.
 
Чрез упражнения на открито, подходящи за възрастта, малките деца се научават да карат колело по велоалеите и улиците, като спазват правилата за улично движение.
 
Целта на обучението е да се научат децата от най-ранна възраст да се придвижват безопасно, като едновременно с това допринасят за опазването на околната среда.
 
Ако децата, които са утрешните възрастни, избират днес екологични видове придвижвания, това ще бъде ефективен принос за защитата на климата, защото карането на колело е истинско удоволствие, но и най-евтиното, здравословно и екологично придвижване.
 
Колелото е, може би, най-ефективната форма на придвижване, която някога е била създадена, и безспорно една от най-добрите за градски условия. 
 
Курсовете за 5000 виенски деца се финансират от федералната програма "KlimaaktivMobil", инициатива за опазване на климата в транспортния сектор, а в австрийската столица се изпълняват като част от програмата на Виенската агенция за мобилност с подкрепата на Общинската дирекцията "Образование" и полицията. 
 
Програмата насърчава децата да ходят на училище пеша или с колело. 
 .
 
 
 

 

Прочетено 140 пъти Последна промяна от Събота, 26 Юни 2021 22:44
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…