All for Joomla All for Webmasters
Ваучерите пристигнаха по пощата
Ваучери по 25 или 50 евро получиха 950 хил. домакинства във Виена.
 
 
Ваучерите за заведенията (Gutscheine) пристигнаха по пощите и зарадваха стотици хиляди австрийци, в това число и много българи, които живеят във Виена. По този повод мрежата буквално почервеня от различни коментари и закачки как те ще бъдат изхарчени. 
 
Така се слага началото на голямото поръчване на любими ястия в многото ресторанти във Виена. Засега 1100 кафенета, кръчми, ресторанти и барове обявиха, че ще приемат боновете.  
 
Виенчани бяха зарадвани с  2 вида ваучери: за домакинства от 1 човек те са на стойност 25 евро. Домакинства  от 2 или повече човека получиха бонове на обща стойност 50 евро. 
 
С общо 40 млн. евро община Виена подпомага ресторантьорите и жителите на града. Ваучерите зарадваха днес близо  950 000 домакинства във Виена.
 
Какво трябва да знаем за ваучерите! 
 
1.В консумацията не влиза алкохол. Така общината насърчава трезвеността и здравословния начин на живот на виенчани. 
 
2.Не влизат бакшишите! 
 
3.Ако поръчвате и ви остане малка сума неизхарчена, то заведението не ви я връща. Напр. ако сметката ви е 22 евро , а бонът 25 евро, то 3 евро не се връща от ресторанта. 
 
4.Не можете да разделята бона на няколко пъти. Напр. в едно заведение да поръчате за 30 евро, и да поискате остатъка от 20 евро да го изхарчите в друг ресторант.  
 
5.Ваучерите не са поименни! Можете да ги преотстъпите на роднини, приятели и дори на благотворителната организация Каритас, която обяви, че ще ги даде на бездомници, а също  и на безработни лица и техните семейства. 
 
 
Цялата информация  за това как и къде можете да изхарчите вашите ваучери ТУК: 
   

Прочетено 729 пъти Последна промяна от Вторник, 23 Юни 2020 21:47
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…