All for Joomla All for Webmasters
Бонуси за 24-часовото обгрижване
Австрийските федерални провинции с различни по размер финансови стимули.
 
При създададена криза заради коронавируса на места за липса на персонал в 24-часовата грижа, и увеличените турнуси направиха възможно раздаването на бонуси.
 
Социалното министерство разреши на всичките 9 федерални провинции в Австрия да ползват средства от специално предвидения за целта финансов пакет (Pflege-Sicherungspakets) на стойност 100 млн.евро. С тях ще бъдат стимулирани чуждестранни лица, които осигуряват 24-часова грижа в страната. 
 
Всяка провинция в алпийската република сама взе решение как и дали да стимулира финансово този персонал. Горна Австрия е готова да даде 1000 евро на месец, а Щирия и Бургенланд -  по 500 евро. 
 
Тирол, Горна Австрия, Залцбург, а също и Форарлберг настояват да има еднакъв размер на бонуси в цялата страна.
 
Виена и Форарлберг пък не планират финансови стимули. "Виена има малко по-различна структура на обгрижване – с дневни центрове и мобилни екипи", аргументира се Петер Хакер от SPÖ. В рамките на големия пакет австрийската столица ще ползва 22 млн.евро, които няма да бъдат раздавани като бонус на отделни лица, а ще отидат да се подобри съществуващата структура на обгрижване. 
 
Министърката по социалните въпроси на Горна Австрия Биргит Герстхофер (SPÖ) съобщи още, че от средата на идващата седмица ще може да започне кандидатстването за тези помощи. На други места все още няма яснота как ще се дават бонусите. 
 
На първо време е планирано, там където има недостиг на 24-грижа за болните да се грижат първоначално от фамилията, като междувременно ще се търси решение сред наличния персонал. Където необходимо болните ще постъпват и в т.нар Pflegehotels, които са част от реформите, които провежда в момента правителството.

Прочетено 1691 пъти Последна промяна от Неделя, 05 Април 2020 13:14
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…