All for Joomla All for Webmasters
Тема с продължение: Лавина от гневни коментари за чешкия случай с присвоените предпазни маски
Статията „Хуманитарен скандал” събуди лавина от възмущение и гневни коментари.
 
В нея италианският вестник „Република” (La Repubblica) и австрийският в. „Куриер” посочват, че 2 случая на хуманитарни пратки от Китай за Италия, които съдържали предпазни маски и животоподдържащи апарати, са били присвоени от Чехия и Полша. 
 
Много читатели в Австрия изразиха направо под статията своята позиция, докато други написаха директни мейли на чешкото посолство във Виена. Един гневен читател напр. коментира: „Аз мислех, че само при нас във Виена има егоистични дребни души без чувство на солидарност, но съм сгрешил”.  
 
Друг австрийец изрази категоричното си мнение, че този случай трябва да се оправи незабаавно и пратките да стигнат до Италия час по-скоро, тъй като тя е най-засегнатата страна в Европа от коронавируса
 
Броени часове след това австрийците, които бяха писали на мейла на чешкото посолство във Виена получиха персонален един и същ отговор с официалното становище на чешкото Външно министерство.
 
В него се казва, че Министерството на вътрешни работи на Чехия и местната власт на окръг Усти над Лабе (Аussig на немски) са прибрали тези пратки от Китай. Според техните сведения една специална част на пратката -101 600 медицински консумативи е била пратена от Червения кръст на Qingtian ( Китай) и е била предназначена за китайски граждани, които живеят в Италия. 
 
Чешката република изразява съжаление за този факт и ще разблокира от своя резерв въпросното количество, за да го върне на Италия най-късно до 24-и март 2020.  
 
Освен това на 23-и март 2020 г. един автобус с 40 италиански граждани , които поискаха да се приберат обратно в Италия, тръгна от Чехия. 
 
Десислав Паяков
 

Прочетено 241 пъти Последна промяна от Понеделник, 23 Март 2020 23:41
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…