All for Joomla All for Webmasters
Вземете си 240 евро от Arbeiterkammer Виена
Сумата Ви се полага само при подадена молба от Ваша страна. 
Всяка година имате право на 120 евро Bildungsgutschein, т.е ваучер за образование. Сумата може да бъде оползотворена наведнъж или на 4 транша. Всеки, който е член на Arbeiterkammer Виена (АК Wien), т.е има трудов договор във виенска фирма и не е самонаето лице (selbstständig), може да се възползва от тази възможност. 
 
Bildungsgutschein се състои от 4 талона на стойност 50, 40, 20 и 10 евро и вие решавате дали да „похарчите” всички талони за един единствен курс или за няколко транша.
 
Имайте предвид, че от Arbeiterkammer Виена не ви изпращат ваучера автоматично, а вие сам трябва да подадете заявление за него. Това е молба-специален образец, която попълвате и Bildungsgutschein пристига при вас по пощата. 
Курсовете за които този ваучер важи са публикувани в специална брошура (б.а. скоро се очаква да се публикуват курсовете за Есен 2019) и са разделени по категории: „Дигитализация”, „Правна култура”, „Чужди езици”, „Личностно израстване” и др., както и курсове за попълване на „дупки” в образованието. 
 
От 2019 г. Arbeiterkammer Виена предлага и т.нар .Digi-Bonus. Това е втори образователен ваучер. Той важи само за курсовата категория „Дигитализация” и също е в размер на 120 евро. Той може да се комбинира както с общовалидния Bildungsgutschein, така и да бъде „раздробен” за няколко курса. 
 
Предлагат се по-скъпи компютърни курсове, тогава двата ваучера (2х 120, т.е . 240 евро) автоматично могат да ви се приспаднат от цената.
 
Образователният ваучер, както и Digi-Bonus можете да заявите чрез молба от следния линк: 
https://wien.arbeiterkammer.at/bildungsgutschein или на безплатната телефонна линия 0800 311 311.
 
Двата ваучера ще получите лично по пощата, а за родители в майчинство дори са предвидени по високи бонуси, с цел тяхното по-лесно връщане към професионалния живот. 
 
Прочетено 783 пъти Последна промяна от Петък, 07 Юни 2019 10:08
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…