All for Joomla All for Webmasters
Познавате ли коледните базари във Виенските Алпи?
В най-святото време на годината можете да се потопите в един по-различен свят.
Само на час път от бляскава предколедна Виена ни очакват друг, не по-малко приказен свят с коледни базари във Виенските Алпи. Очакването на Рождество Христово заблестява по нов начин, подпомогнато още от великолепни планински пейзажи и възможности за малък излет сред снежнобялата природа. Във Виенските Алпи ще се натъкнете още на спиращи дъха дворци в близост до ручеи и планини, както и на природни паркове с лами и елени и дори на...уелнес хотел.
Повече от 20 коледни базари тук ни напомнят за идването на  светлия празник Рождество Христово. Представяме ви някои от тях.
Сред природни пейзажи, сред пролома на Йоановия ручей (Johannesbachklamm) ще се възхитите на огромната 20-метрова елха, която се превръща в истинска атракция със своята украса: огромни свещи, огромни играчки и огромни подаръци. Базарът е отворен от 6-9.12.2018 г, от 14 часа. Посетителите му могат да се насладят още на множество топли напитки, домашно приготвени сладки и вкусна храна. 
Коледният базар сред историческите сгради на музейното селце Крумбах (Krumbach) ви очаква на 1-2.12., а също и на 8-9.12 .2018 от 13 до 18 часа.
Загадъчни, но с много настроение през зимата са и дървените коледни къщички пред крепостта Кирхшлаг (Kirchschlag). Те са отворени за гости от 7-9.12.2018 г. от 14 до 20 часа.
Или пък директно на площада до катедралата при Винер Нойщат (Wiener Neustadt). Всъщност, тук коледните базари ще са два: пред катедралата, който ще работи от 14-16.12.2018 г., и на главния площад, който отваря на 16.12.2018 г. 
Особено празнично се представя и двореца Райхенау (Schloss Reichenau).
Тук се намира един от най-големите и красиви коледни базари във Виенските Алпи.  Коледното настроение идва от пресъздадените сцени от Рождество Христово (раждането на Исус), а за децата са приготвени още изложба на плюшени мечета и малки детски влакчета с релси.Той може да бъде посетен от 30.11 до 23.12.2018 г, но само в събота и неделя, както и на 5.12 от 14 ч.
Зеебенщайн (Seebenstein) също е такова кътче, проникнато от духа на Коледа. Тук ще се насладите на базар с естествен декор, без излишен шум и кич. С падането на мрака се запалзват и множество фенери, които правят посещението незабравимо. Коледният базар ще бъде само на 1.12.2018 г от 14 до 21 часа, както и на 2.12.2018 г. от 12 до 20 ч. Дотук можете да стигнете и с железница. 
Хое Ванд (Hohe Wand) ще предложи специален коледен базар за малките. На 8.12.2018 г. са подготвени много изненади за децата.
В каляска, теглена от коне може да преминете през зимната гора. Лами на каишки и елени ще могат да се погалят, а също и да се участва в хранене на сърни. В природния парк са предвидени още творчески работилници, много песни, а на лагерния огън ще ви очакват малки вкусни подкрепления, преди самият дядо Коледа да се отбие при децата преди спускането на мрака.
Посетете и планинското селище Rohr am Gebirge. Там ще посрещнете Адвента уютно, спокойно и много романтично. Всяка година жителите му влагат особено старание в коледния базар. Тук можете да опитате още кулинарни специалитети от региона: напр пушена пъстърва и коледни сладки от местните пекарни. Звучат и песни, свързани с Коледа и Рождество Христово. Духачи на стъкло и ковачи на сребро будят любопиство, показвайки своя занаят. Базарът е двудневен: на 15-16.12.2018 г
Прочетено 349 пъти Последна промяна от Четвъртък, 22 Ноември 2018 00:18
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…