All for Joomla All for Webmasters
Есенна инфекция по очите в Австрия
Симптомите на епидемичния кератоконюнктивит наподобяват грип.  
С първото по-сериозно захлаждане през есента започнаха и инфекциите. Една от тях е епидемичнияj кератоконюнктивит, провокиран от вируси, най-често от групата на аденовирусите.  
Възпаляват се по-конкретно конюктивата (прозрачната тъкан, която покрива клепачите отвътре и външната обвивка на окото) и роговицата на окото и това спада към силно заразните болести, съобщиха местните медии, позовавайки се на данни от различни очни клиники в Австрия 
Заразата се предава лесно от човек на човек: достатъчно е болният да си пипне окото, а след това да докосне вратата – било  у дома, или в обществения  транспорт, или в училище, и инфекцията е готова, тъй като вирусът е изключително  устойчив. 
Дразненето в окото е все едно има сипей, то сълзи и е зачервено. Към оплакванията се прибавят още температура, главоболие, болки в ставите –  подобно на грип, а също и непоносимост към светлина, сърбеж на очите. 
При подобно неразположение, веднага потърсете (очен) лекар, който да ви предпише симпотаматична терапия (капки за очи или балсам за очи). Пациентът е добре да си остане вкъщи, за да има по-малко контакти с други хора. 
У дома трябва да се спазва висока лична хигиена, за да не се предаде инфекцията и на други членове на семейството. Всички кърпи за лице и за ръце е необходимо да се перат поне при 60- градуса температура. Болният е добре да се изолира с индивидуални кърпи за лице и ръце, които да се сменят често.
Имайте предвид, че в продължение на 14 дни след като симптомите са се появили, болестта епидемичен кератоконюнктивит е заразна за останалите.
 

Прочетено 588 пъти Последна промяна от Неделя, 07 Октомври 2018 15:59
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…