All for Joomla All for Webmasters
Хапването във метрото на Виена- забранено
Новите правила започват да важат още от 1 септември 2018 г. 
Край на хапването в U6!
От години Wiener Linien се опитва с различни кампании да се пребори с тази порочна практика на някои от пътниците, която остава тежки миризми във вагоните на метрото. Много от пасажерите вероятно са видели различните плакати, които приканват да не се яде, докато се пътува, но не са го приели лично.
От1 септември 2018 г. влиза в действие новата забрана. Експерти от община Виена вече подготвят списък със забранените храни, които могат да се хапват в метрото. Първи в него попадат пица, дюнери, хлебче тип земел с леберкез, нудели. Списъкът с конкретните ястия предстои да се разширява. Гражданите също могат да се включат с конкретни предложения за него. 
Не е ясно още дали хапването на обикновен сандвич или плод (ябълка, банан и др.) ще бъде възможно, докато се пътува с метрото. 
Първоначално няма да бъдат налагани глоби на пътниците, които нарушат забраната. Размерът на санкциите още не е уточнен.
Предвижда се също предварителна инфо кампания, но откога ще бъдат налагани по-строги мерки спрямо гладните пътници в метрото, ще стане ясно по-късно.
От Wiener Linien  се надяват този път, макар и чрез забрана да се прекрати практиката да се хапва в метрото. 
Темата с миризмите, които оставят гладните пътници интересува голям брой хора. Анкета на  Wiener Linien от 2017 г. сочи, че 76 на сто от анкетираните се оплакват от хората, които хапват в метрото и миризмите, които оставят. Този проблем се надминава само от шума от хората, които бърборят досадно с часове в метрото, сочи още проучването. Това дразни 83 на сто от пътуващите, посочва австрийският в. „Die Presse ”.
За виенчани миризмата на храни не е проблем, когато става въпрос за открити пространства, тъй като стимулират приятно обонянието: напр. миризмите на Наш Маркт (Nash Markt ), на вафличките Manner –от фабриката в Херналс (17-и район) или на пивоварната в Отакринг (16-и район). 
Но когато са на закрито, концентрираните миризми действат неприятно и се приемат негативно от повечето пътуващи. Миризмата на кебап в U6 най-вероятно скоро ще изчезне, надяват се местните власти.
Междувременно община Виена въведе забрана освен на транспортния възел Пратерщерн, така и в метрото пиенето на алкохол е забранено.
Прочетено 1220 пъти Последна промяна от Понеделник, 30 Юли 2018 09:46
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…