All for Joomla All for Webmasters
Къде е „морето” в Австрия?
13 термални извора със солена вода предлагат за своите гости лечебни спа и уелнес в лукс и красота.
Усещане тип ”Карибско море” в сърцето на Централна Европа на пръв поглед звучи невъзможно, но е факт. Още от най-стари времена са известни ползите на морската вода върху здравето на хората. Тя подсилва имунната система,  дихателните пътища се овлажняват и прочистват,  веществообмяната се засилва,  вегетативната нервна система също укрепва. Солната концентрация действа  профилактично и срещу  настинки. След баня със солена вода не трябва да бързате моментално да се къпете със сладка вода, а оставете тя да се попие добре върху кожата, съветват специалистите. 
Австрия може да се похвали с минерални извори, където в термални бани  се добавя допълнително сол в количество, което достига концентрацията на морската сол. Те са известни под името Solebäder. 
Къде се намират т.нар. Solebäder?
1.Алпийска термална баня Еренберг и Ройте (Alpentherme Ehrenberg in Reutte)- тя предлага целогодишен солен външен басейн със солна концентрация 3 на сто.
2.Атрактивна баня Амаде (Erlebnis-Therme Amadé:)- гостите се глезят с температура на водата от 34-35 С и солна концентрация от 2.5 на сто в кварцовия и релакс басейни. Тя се намира в Altenmark-Zauchensee. Водата в аметистовия басейн е малко по-хладка и с 1.5 на сто солна концентрация.
3.Термален извор Цилертал (Erlebnistherme Zillertal) - тук концентрация на сол е на 2 на сто.
4.Евротермален курорт Бад Шалербах (EurothermenResort Bad Schallerbach)- водата тук е топла, газирана, докато морската пещера „Meeresgrotte“ посреща своите гости със солна концентрация на водата от 9.5 на сто.
5.Минерален извор Гайнберг (Therme Geinberg)- тук атракцията е „ карибска” лагуна със солена вода и подводна музика.
6.Банята на нарцисите Бад Аусзее (Narzissenbad Bad Aussee)-тя очарова със солен външен басейн, солена пещера и солено езеро с концентрация от 2 до 4 на сто.
7.Залцкамергут/ Термален извор Бад Ишъл (Salzkammergut-Therme/EurothermenResort Bad Ischl)– мястото предлага солена пещера, солени бани , а също и солени кални бани. Гостите могат да си почиват до осветени солни колони във вътрешността на извора, във вътрешния басейн при 32 С температура на водата. А също да се радват на бълбукаща вода, подводен масаж,  както и на атрактивно „солено” джакузи.
8.Бани Sankt-Martins-Therme & Lodge- солената вода е много полезна за целия организъм.
9.Банята на солените скали в Гмюнд ( Sole-Felsen-Bad Gmünd)- гостите релаксират в температура на вода 32-34 С, а концентрацията на сол е 1.5 до 3 на сто.
10.Термален извор Лаа ан дер Тая (Therme Laa an der Thaya)-температурата на водата тук достига 36 С, басейните имат акустични и зрителни ефекти, т.нар Silent Spa. То е едно от най-хубавите и архитектурно въздействащи термални съоръжения от последните години и има особена атмосфера.
11. Извор Медитерана в Бад Хал( Therme Mediterrana in Bad Hall) – във водата се съдърж и йод.
12. Термални бани Виена (Therme Wien)- той също има какво да ви поглези по темата „солена вода”. Гостите могат да се поглезят с финландска парна баня, солена парна баня, т.нар суха сауна (Laconium „Salzdom“) и плаващ басейн.
13. Ybbstaler Solebad in Göstling- външен и вътрешен басейн със солена вода с концентрация от 1.5 до 3 на сто, а водата има температура 32-34 С.
Който иска, може да релаксира в солена баня и у дома, която се приготвя много лесно. Необходимо е само да закупите соли за вана от дрогерии и специализирани магазини, или от обикновени супермаркети. Ако ги купувате обаче от интернет,  внимавайте да не попаднете на наркотици, които се предлагат под името” соли за вана”( термин, употребяван в САЩ и Европа за дизайнерски наркотици под формата на бял прах, ситни гранули или кристали. Могат сравнително лесно да бъдат прикрити заради приликата си с тях).
 
Прочетено 2540 пъти Последна промяна от Петък, 08 Юни 2018 19:40
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…