All for Joomla All for Webmasters
50 места от българската история отвъд България
Една книга за малко познати места с огромно значение за нашата история.
Книгата „50 места от българската история отвъд България“ е първото по рода си издание на българския пазар, което изпраща читателя на вълнуващо пътешествие из значими за родния летопис обекти, намиращи се извън границите на страната ни.
Знаете ли защо замъкът „Св. Антон“ в Словакия има важно място в българската история? След абдикацията си цар Фердинанд го използва за своя ловна резиденция, а по време на Втората световна война той е негов постоянен дом. Днес замъкът е превърнат в музей, а една от стаите е наречена „българската“.
Благодарение на книгата ще научите за един от от най-големите барелефи на Ботев, намиращ се в столицата на Молдова – Кишинев. Или пък за извисяващата се в Рим статуя на Иван Вазов. Ще узнаете и за мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците ще ви пренесат и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан намира Пенчо Славейков. 
Ще стигнете и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от родината, където ще откриете точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбиете и до „Градината на българския народ“ в Израел, както и до десетки други обекти, част от родното минало.
Книгата е дело на авторите Светослав Марков и Теодор Борисов и се издава от сдружение „Българска история“ с подкрепата на Фондация Българска Памет, която финансира изданието като част от дългогодишната си дейност, свързана със съхранение и разпространение на нашето културно-историческо наследство.
Повече за книгата следете на официалната ѝ страница.
Прочетено 899 пъти Последна промяна от Сряда, 14 Юни 2017 13:04
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…