All for Joomla All for Webmasters
Д-р Анелия Хохвартер в нов кратък социален проект
Известната българска очна лекарка, заедно с американски колега ще обучават грузински офталмолози на новости.
Д-р Анелия Хохвартер продължава със своите социални ангажименти. От 1-и до 4-и юни 2017 г. известната българска очна лекарка, която от 26 години живее във Виена ще посети Грузия. Тя ще бъде в Тбилиси в рамките на международен семинар на американско-австрийската фондация Open Medical Instutute. Д-р Хохвартер, заедно със свой колега от Ню Йорк ще обучават своите грузински колеги на последните новости в офталмологията.
Наред с практиката е предвидена и силна лекторска част,като темите ще са свързани с „ Правила в имуносупресивната терапия”, „ Очни поражения при системни автоимунни заболявания” и „Хирургично лечение при пациенти с офталмологични усложнения при автоимунни заболявания”.
Д-р Хохвартер е родена в  плевенското село Горна Митрополия. В момента е специалист  по  очни болести в клиниката Рудолфщифтунг - Виена и научен работник в Института по ретинология и биомикроскопична лазерна хирургия „ Карл Ландщайнер“ .
Участва в много социални проекти, голяма част от които са свързани с нейната специалност-пътува на мисии в Йемен, Зимбабве и Етиопия, където изгражда първия очен хирургичен център и обучава персонал. В Етиопия се ражда и романът й „Пътуване". Лекарката решава парите от продажбата му да отидат именно за кампания за закупуване на уникален медицински робот Локомат за хора с двигателни проблеми.

Прочетено 1169 пъти Последна промяна от Четвъртък, 01 Юни 2017 22:34
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…