All for Joomla All for Webmasters
Към най-високия връх в Австрийските Алпи - Гросглокнер

Ако тръгнете с  автомобил към най-високия връх в Австрийските Алпи - Гросглокнер (3 798 m) ще можете да се полюбувате на алпийската красота в най-чистия й вид,

а пътят дотам ще ви кара да стискате пръсти до бяло и да секне дъха ви. Величественият път Гросглокнер е наречен на едноименния връх и прекосява някои от най-живописните места на Австрия.

През Средновековието този път е бил важен търговски маршрут между Германия и Италия.Фантастичният маршрут (сега също магистрала 107) е построен между 1930 г. и 1935 г. Пътят в действителност започва далеч по на юг, в сърцето на националния парк” Хое Тауерн”.  С почти  11 20 кв.м. площ, той се гордее с 300 върха  над 3 хил. м., 246 ледника, тучни долини и десетки хубави села, в които може да се намери хубаво приготвена храна и нощувки в места, които носят духа на страноприемници. 
 
Величественият далечен изглед на връх Гросглокнер затруднява шофьорите, които трябва да не откъсват очи от острите завои. 75- километровата ивица от Брук до Хайлигенблут е най-приковаваща погледа – тук най-хубавите места са две внушителни тераси, от които се откриват панорамни гледки – Еделвайс Шпице (2591 м.)и и Франц Йосиф Хое (2377 м). Особено величествен е и 10-километровият участък от пътя, наречен „Пътят на ледниците”.
 
Линц е добра изходна точка за тръгване от юг, а Залцбург- от север. Високоалпийският път Гросглокнер обаче е отворен само от май до ноември и е платен.
Върхът привлича и много българи, които дори идват специално от България.
 
Прочетено 1219 пъти Последна промяна от Неделя, 15 Януари 2017 13:26
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…