All for Joomla All for Webmasters
В самото начало на септември всички стоим на прага на голямата промяна
Астрологът на sanusetsalvus.com Калин Илиев представя астропрогнозата за септември: Септемврийският поврат е прекалено рязък
и не оставя време за спокойно пренареждане и съгласуване с промените. 
В самото начало на септември всички стоим на прага на голямата промяна, която всеки ще посрещне по своему. Всички досегашни текущи промени имаха своята преходност и носеха елемент на приемственост от предишната планетарна картина. Сега сме в съвсем нова ситуация. В края на август миналата година Юпитер влезе в Дева, една година по-късно, той излиза от нея, за да влезе в следващия знак. Цяла година той преминаваше през своето изгнание в Дева. Остават последни два градуса и всичко, свързано с изгнанието на Юпитер ще бъде зад гърба ни. А това никак не е малко. По време на изгнанието на Юпитер в социалната сфера се наложиха ограничени възгледи и дребнави преценки. Мислите се изгубиха в детайлите и забравиха да обединяват, да обобщават. В такива периоди раздробяването и анализът доминират над способността за синтезиране и обобщаване. Обединяващият извод винаги се изгубва някъде в незначителните детайли. Във всеки от тридесетте градуса на Дева транзитното преминаване на Юпитер определяше нормите, приоритетите и моделите в социалната сфера.
През този период някъде потънаха основните ценности на Юпитер: великодушие, милосърдие и прошка заедно с един цялостен поглед към всичко от висотата на космическата мъдрост.
Фокусът на вниманието беше насочен към незначителните неща, прецизността, детайлността, раздробяването на малки части. 
Още в средата на септември всичко това ще остане в миналото. Поканени на сцената на събитията ще бъдат съвсем други носители на ценности. На онези, които през последната година се е паднала водеща роля, ще бъде много трудно да продължат напред.
Септемврийският поврат е прекалено рязък и не оставя време за спокойно пренареждане и съгласуване с промените.
Още в първия ден на септември Венера е вече на своя трон във Везни. Само 10 дни по-късно след нея влиза и Юпитер, чийто транзит през Везни ще продължи една година, но още през първите два месеца генераторите на сега нарастващо напрежение ще утихнат. Двете сърдити планети в Стрелец, които преминават в квадратура с планетите в Дева, ще приключат враждебните си действия, защото няма да има срещу кого да застанат под ъгъл от 90 градуса. Вместо това с Венера и Юпитер те последователно ще преминават в благоприятния секстил от 60 градуса, а след това и със Слънцето в самия край на септември и началото на октомври. Тогава ще стане ясно, че вече живеем в съвсем различна и съвсем нова звездна конфигурация. Последен ще остане Меркурий да ни напомня неприятностите, с които сега сме на път да приключим. От 30 август до 22 септември той върви назад и твърде неприлично се шегува.
Шегите на Меркурий на никого не носят радост и едва ли чувството за хумор на някой би се оказало достатъчно, за да се засмее. Ретроградният Меркурий проваля срещи и споразумения, разваля договори и сделки, забавя заплащания, възпрепятства пътувания толкова ловко, че ако сте тръгнали нанякъде, не се учудвайте, че може да се окажете съвсем другаде или да пристигнете много по-късно. Това са действията на ретроградния Меркурий, който последен остава в Дева и последен влиза във Везни едва на 7 октомври. Едва на тази дата Рибите окончателно ще се освободят от многобройните опозиции на планетите, преминаващи през Дева, които възпрепятстват личната им програма и провалят плановете им, както ежедневните, така и по-всеобхватните. 
През последните три месеца Венера, Марс, Сатурн, Слънцето и Меркурий последователно се постараха да не им е скучен животът на Рибите и да не заспиват, но сега остана последният транзит на Меркурий.
Ретрограден Меркурий в Дева е благоприятен само за хора, които имат такъв в наталната си карта. Всички останали се въртят в общата обърканост и я умножават.
От това страдат всички административни дейности, образованието, транспортът и всякакъв пренос на информация. Всичко отива там, където не му е мястото и после много трудно се връща. Много ловкост, съобразителност и дисциплина се изискват, за да се въведе някакъв ред при ретрограден Меркурий, но всеки е длъжен да опита. Никак не е лесно например да отложим за някоя дата след 22 септември всяка предстояща покупка, подпис, пътуване или делова среща, но това е единственото истинско противопоставяне на безвкусните шеги на ретроградната планета. Всеки от нас е бил някога жертва на меркуриевите пречки, с изключение на родените с ретрограден Меркурий. Ретроспекцията е единственото ползотворно занимание, на която можем с лекота да се отдадем в периода до 22 септември. Тогава бихме си спомнили как Юпитер влезе във Везни на 1 октомври 2004 г. и с какво сме се занимавали тогава, какво сме очаквали и какви планове сме скроили. За пръв и последен път през този век Юпитер премина през Везни между 1 октомври 2004 г. и 30 октомври 2005 г. Може би сега той има нещо да ни върне, да ни подари или да ни даде възможност да довършим започнатото тогава. На всички. Но най-вече на Везните.
През есенните месеци на тази календарна година Везните ще бъдат толкова търсени, канени, предпочитани и ухажвани, че много трудно ще се ориентират в новата житейска ситуация. И още по-трудно ще направят своя избор.
Всички погледи ще бъдат насочени към тях с такава настойчивост, че ще се питат къде са били досега. Не само в личния, но и в обществения живот те ще бъдат обект на много повишено внимание. Социалните очаквания ще бъдат толкова силно ориентирани към тях, че ще им бъде трудно да балансират и удържат равновесието. Нито едно от лицата, намерили поле за изява през периода на Юпитер в Дева, няма да може да се задържи през следващия период, когато същата планета във Везни ще наложи съвсем други изисквания. Юпитер във Везни не е на трон и не може да постигне пълната си изява. Това ще се случи едва след две години, но дотогава окончателно ще се забрави всякаква проява на дребнава критичност и меркантилност, наложили се през последния годишен период, който приключва на 10 септември с влизането на Юпитер в нулевия знак на Везни. От тази значима промяна Ракът веднага ще се почувстват на тясно и ще промени посоката. Пълният комфорт на Лъва ще се умножи, а Скорпионът ще живее в щастливо очакване още една година, когато Юпитер ще се настани при него за дълго. За Водолеите настъпва време за мащабни планове, тъй като Юпитер във Везни ще им изпраща своите тригони също както на Близнаците, но те имат още много неприятности с опозицията на Сатурн от Стрелец. Едно е сигурно обаче - че всичко се променя осезателно.
Положението на Юпитер не е най-същественият елемент във всяка индивидуална звездна карта. За мнозина по-важно е в кой знак е Марс или Луната, или друга планета, която се определя като господар на хороскопа.
Такъв господар е Юпитер предимно и най-вече за Стрелец и Риби, но когато говорим за транзитно преминаване и временно влияние за даден период, няма нищо по-определящо от ежегодното преминаване на Юпитер от един знак в друг. В рамките на една година той сменя ролите, разменя приоритетите, фокусира общественото внимание върху друг обект, определя нови норми в зависимост от естеството на знака, през който преминава. Така през следващите дванадесет месеца и половина умението да се балансира между две страни или две становища ще се преоткрива като ново постижение, а царица на добродетелите отново ще бъде Справедливостта. Разбира се, това е само в сферата на човешките стремежи.
Везните ще бъдат водещи фигури, но нищо не им обещава безоблачно небе над хоризонта. Напротив, в годишния хороскоп на повечето от тях ще остане квадратурата на Слънцето с Марс, който още на в началото на октомври ще влезе в Козирог. Но от средата на ноември до края на календарната година всички родени в знака Везни ще се радват на тригоните на Марс във Водолей, а тогава и най-смелите им проекти ще се реализират с лекота и попътен вятър. Последното се отнася и за Близнаци, но те трябва да се примиряват още няколко месеца с опозицията на Сатурн, която никак не е лесна за понасяне. Една четвърт от всички родени в знака на Дева имат Венера или Меркурий във Везни. Точно те ще продължат напред и късметът ще бъде с тях на още един следващ етап.
За всички земни знаци започва време за успешно приключване на целогодишни усилия, финалните акорди, на което идват от Марс.
Той ще удължи финализирането с месец и половина, от началото на октомври до средата на ноември, когато ще премине транзитно през Козирог и ще помага на Телец и Дева в прибирането на добрите плодове и резултати. Трите земни знака бяха фаворитите на целогодишния период от миналия октомври до октомври тази година.
Новите фаворити са въздушните знаци, но те още не знаят това, нямат ясни планове, не са намерили своите спътници, не знаят накъде ги води пътят и повечето от тях дълбоко спят. Новите планетарни констелации съвсем скоро ще ги събудят.
 
Прочетено 6446 пъти Последна промяна от Вторник, 06 Септември 2016 17:46
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…