All for Joomla All for Webmasters
Сватбите във Виена: все повече и по-оригинални

От 2015 г. в австрийската столица има тенденция на нарастване на броя на сватбите.

Въпреки че броят на браковете не е достигнал нивото след Втората световна война, през последните години се наблюдава своеобразен сватбен бум, при който се акцентира върху индивидуалността.

 

След като пандемията предизвика кратък спад в браковете, сега броят им отново нараства значително. Миналата година в австрийската столица бяха сключени 9300 брака. Това е значително повече от предходните две десетилетия.

 

Пищните тържества и богатите бюфети вече не са на мода във Виена. Сватбата е може би един от най-специалните дни в живота на всеки човек. Това не е просто церемония, която ще събере семейството и приятелите, но ще бъде и началото на нова глава в живота.

 

Целта е този ден да остане незабравим не само за гостите, но и за двойката, за да запомни момента до края на живота си. Днешните младоженци във Виена искат да скъсат със старите модели и да добавят личен щрих към своята любовна история на сватбеното си тържество.

 

Все по-често сватбите се организират в тесен кръг със специална тема като ходене на планина, дегустация на вино или организиране на турнир по пейнтбол. Идеята е да бъде нещо необичайно. Въпреки че броят на гостите намалява, усилията по организацията често се увеличават, казва сватбеният агент Виктория Вамбахер, цитирана от международния прес офис на община Виена.

 

От бродирани салфетки, през персонализирани ветрила до покани с калиграфия - въображението не знае граници. Ако бюджетът е ограничен, много двойки приготвят всичко сами. Например създават свои собствени ръчно написани и ръчно изработени покани, които със сигурност ще бъдат единствени по рода си.

 

От друга страна, има и тенденция към грандиозни сватби, повлияни от Холивуд. В САЩ такива пищни тържества вече са нещо обичайно, но и в Австрия постепенно се развива сватбената индустрия, която иска да изпълни и най-екстравагантните желания на младоженците, обяснява Вамбахер. Те включват позлатени карети, ята бели гълъби и дори грандиозни фойерверки.

 

Настоящият сватбен сезон е богат на цветове. Когато става дума за булчински рокли или декорации за маса, по-често се избират цветни варианти като пастелни нюанси, ярко зелено или ефектно розово. Целият спектър на дъгата е включен в тазгодишните сватбени празненства.

 

Не всеки обаче търси нещо необичайно и някои двойки продължават да държат на класиката в жанра. Все още има търсене на семпли бели булчински рокли, воали и червени рози.

 

Прочетено 211 пъти Последна промяна от Петък, 31 Май 2024 11:14
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…