All for Joomla All for Webmasters
Виенските фиакри в почивка заради жегите

Температурата за въвеждане на ограниченията открай време е предмет на разгорещени спорове. 

Във Виена лятото обичайно е по-горещо отколкото в България. Градът прегря на три пъти и тази година. От понеделник термометрите отново прескочиха границата от 35 градуса, а за конете от прочутите виенските файтони това означава почивен ден. Защото високите температури са трудно поносими и за животните. 

 

Според закона файтонджиите в историческия център на града трябва да преустановят работа, когато термометърът прехвърли 35 градуса. Измерванията се правят в специална станция на ул. Опернгасе. Животните трябва да бъдат върнати в оборите, а общински служители проверяват дали предписанието се изпълнява. Нарушителите са застрашени от глоби до 3500 евро, разказват от международния прес офис на община Виена. 

 

Температурата за въвеждане на ограниченията открай време е предмет на разгорещени спорове. Защитниците на правата на животните призовават за ограничение при достигане на 30 градуса. Според общината обаче това не е законово възможно. Въпреки това при достигане на този по-нисък праг конете подлежат на ветеринарно-медицински контрол.

 

А община Виена и федералното правителство съвместно с Университета по ветеринарна медицина провеждат в момента проучване за въздействието на горещините върху животните.

 

 
Прочетено 404 пъти Последна промяна от Четвъртък, 24 Август 2023 12:09
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…