All for Joomla All for Webmasters
Виена кани иновативни стартъпи на четириседмично обучение

Заинтересованите компании могат да кандидатстват за участие в програмата Vienna Startup Package 2023 до 24 февруари тази година.

Това ще позволи на стартиращи фирми от Централна и Източна Европа да се запознаят с виенската производствена сцена и стартъп екосистема, както и да установят нови контакти с потенциални инвеститори. 

 

Стартъп иновативните компании са в основата на прогреса. Те създават нови бизнес модели, решават проблеми. Професионалистите зад тези компании правят света по-продуктивен, по-устойчив и по-свързан. Виенската бизнес агенция подкрепя местни и международни стартъп компании във всички фази на тяхното бизнес развитие, съветва по бизнес въпроси и помага на експатите да започнат работа във Виена. 

 

Като част от програмата за стартъпи, тя кани във Виена избрани международни стартиращи фирми, които са мотивирани да разширят дейността си в Австрия, Германия и Швейцария и да се потопят в местната стартъп екосистема.

 

Интензивната четириседмична програма подкрепя стартиращите фирми в запознанството им с австрийския пазар, идентифицирането на нови бизнес възможности и свързването им със съответните заинтересовани страни в австрийската столица, съобщи Ойроком-ПР, част от мрежата за международни връзки на Община Виена

Какво се предлага?
• Интерактивни и практически семинари
• Запознаване с местната стартъп екосистема
• Индивидуални консултации
• Контакти с компании и заинтересовани страни 

 

Какво е включено?
• Пътни разходи
• Настаняване
• Работно място в модерно споделено пространство
• Индивидуален бизнес коучинг на стойност 2000 евро 

 

За Виенската бизнес агенция
Виенската бизнес агенция активно подкрепя развитието в австрийската столица на национални и международни компании от различни индустрии вече над 30 години чрез управление на парични субсидии, недвижими имоти и консултации.

 

Агенцията подпомага развитието на Виена като конкурентна бизнес дестинация в Европа и като стимулираща среда за нови компании, като в същото време постоянно подпомага растежа на съществуващите бизнеси в града.

 

Тя предлага финансова подкрепа на фирмите чрез свой фонд, урежда въпроси с недвижимо имущество, офис и жилищно настаняване, предлага постоянна безвъзмездна помощ със съвети и консултиране. В агенцията работят над 160 души, а международният отдел се състои от 11 души, които говорят 15 езика и работят за по-лесната адаптация на чуждите фирми, които са избрали да се позиционират във Виена.

 

Екипът на организацията промотира града извън страната и подпомага чужденците, избрали Виена за работа и живот, да се ориентират по-лесно в местната среда. Останалите отдели в организацията работят профилирано по помощ за стартъпи или развитие в конкретни индустрии – креативни, научна дейност, технологии и др.

Още инфо
Често задавани въпроси за Програмата за стартъпи във Виена (на английски) можете да прочетете тук

 
Прочетено 413 пъти Последна промяна от Вторник, 31 Януари 2023 20:22
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…