All for Joomla All for Webmasters
Избрани онлайн събития по повод 24 май за българската общност в Австрия
Информацията е на Българското посолство във Виена. 
 
По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, Държавният културен институт към Министерството на външните работи предоставя лесен и бърз достъп до няколко онлайн събития, посветени на празника на книжовността. 
 
Филмът „Ходене по чудесата“ на Бойко Василев и Хрисимир Данев представя монументалното дело на св. Климент Охридски, като отвежда зрителя в Охрид, Костур и София, в албанските и словашките земи по следите на Охридския чудотворец. 
 
Филмът ще бъде излъчван от 21 до 25 май на канала на Държавния културен институт в YouTube 
 
Проектът „Скритите букви“ на Фондация „Прочети София“ претворява неповторимите букви в българската азбука, които нямат гръцки или латински аналог, в пейки, върху които са записани стихотворения от съвременни български поети.
 
Арт инсталацията вече е гостувала в Париж, Рабат, Берлин и Будапеща, а от 14 май до есента ще бъде представена в университети в Брюксел и Гент. 
 
 Историята на „Скритите букви“ също е достъпна на канала на Държавния културен институт в YouTube . 
 
На 22 май 2021 г. от 18:00 ч. в Австрия не пропускайте да съпреживеете онлайн Великденския концерт с обредни и ритуални песни на световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове” с диригент проф. Дора Христова.
 
Билети за събитието са достъпни на следната връзка
 
За повече информация можете да следите сайта https://culture-mfa.bg и социалните мрежи на Държавен културен институт – Facebook и YouTube.

 
Прочетено 132 пъти Последна промяна от Петък, 21 Май 2021 21:04
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…