All for Joomla All for Webmasters
Къде българите могат да гласуват зад граница:
Българското Външно министерство (МВнР) публикува на сайта си заповедите за образуване на избирателни секции и списъците със заявилите желание да гласуват в чужбина
 
Заповедите за образуване на избирателни секции в чужбина и техните адреси, както и списъците на гражданите, заявили желание да гласуват зад граница, са вече достъпни на сайта на МВнР
 
Българските граждани в чужбина ще могат да гласуват в 69 държави в 465 избирателни секции на изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. Сънародниците ни могат да се информират за местата на гласуване по държави на: 
 
•Централния сайт на МВнР, в рубриката „Избори“, на следния линк: https://www.mfa.bg/bg/izbori-2021
•На сайта на всяко дипломатическо представителство, в секция „Избори за НС 2021“ 
 
Припомняме, че най-много избирателни секции ще бъдат разкрити в Германия – 69. Към момента 7 от тях са под условие, като се очаква разрешение от местните власти.
 
Предвид режима и практиката на германските власти за разрешаване на секции извън дипломатически и консулски представителства само в порядъка на изключенията, даването на съгласие за такъв голям брой секции е безпрецедентно. 
 
В Испания ще бъдат разкрити 53 секции, в Италия – 25, в Гърция – 20, във Франция – 18, в Австрия – 17, в Канада – 13, в Белгия – 11. 
 
Във Великобритания, САЩ и Турция избирателните секции ще бъдат по 35, какъвто е максималният брой, допустим от Избирателния кодекс за разкриване на секции извън държавите-членки на Европейския съюз. 

 
 .
 
 
 

 

Прочетено 487 пъти Последна промяна от Сряда, 17 Март 2021 19:34
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…