All for Joomla All for Webmasters
Какви са актуалните промени при "Kurzarbeit" в Австрия?
Съветите са на Жулиен Желев, правен съветник към Австрийската федерация на синдикатите.
 
Какви са актуалните промени във връзка с договоренaта възможност за удължаване на модела "Kurzarbeit" - Работа с намалено работно време? 
 
Работодателите ще имат възможност да кандидастват за удължаване на работата по този модел с още 3 месеца. 
 
Работещите по модела към този момент получават 80/85/90% спрямо предишното им нетно възнаграждение, дори когато в определен месец са работили повече и следва да изчакат до края на тримесечния период за изравнително плащане.
 
За новите споразумения или за удължените такива, важи правилото, че ако се изработят повече часове, те ще бъдат изплатени още същия месец. 
 
Работодателите ще са длъжни да информират своите служители най-рано 3 дни предварително, когато се налага работните часове да бъдат повече от предварително договорените по модела. Така ще се избегне "работата на повикване" и ще има възможност за по-добро планиране. 
 
Работодателите ще трябва да предоставят на работещите по този модел служебна бележка (Dienstzettel), която да удостоверява с колко часа е намалено работното им време, за какъв период е договорена работата по този модел и какво възнаграждение ще получават. 
 
За контакти:
Жулиен Желев,
правен съветник към Австрийската федерация на синдикатите:
Tel: +43 1 534 44 39110
Mobil: 0664 235 7757
E-Mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Прочетено 409 пъти Последна промяна от Четвъртък, 28 Май 2020 23:17
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…