All for Joomla All for Webmasters
Модата антибактериални бои
Глобалният пазар на антибактериални бои и покрития се оценява на над 2,44 млрд. долара. 
 
Зимните месеци и влагата често поставят на изпитание стените и таваните в помещенията, особено в пространства за съхранение, които не отваряме често. Това създава естетически проблем, но може да наруши комфорта на обитаване и здравето на семейството.
 
Затова настъпването на пролетта е точният момент да изберем нов цвят за освежаване на стените и да защитим дома си за дълъг период от време напред, съветват специалистите.  
 
Практичността ще ви подскаже какви качества да търсите от боята за вашия дом или офис: жизнени модерни цветове, лесни за почистване,  екологично чисти съставки, какво още? Може би антимикробна технология, която да пази дробовете и дихателните ви пътища от бактерии, вируси и алергени.  
 
Антибактериалните добавки за боя са специфични активни вещества, които могат да бъдат въведени в боя по време на производствения процес, за да бъдат устойчиви на микроби. Добавката включва сребърни йони, които са един от доказано ефективните методи за борба срещу появата на мухъл и плесен.  
 
Още за антибактериалната боя и антибактериалните добавки 
 
Научно доказаните добавки за антимикробни бои защитават трайно и ефективно таваните и стените от бактерии. На практика когато сребърните йони влязат в контакт с микробите, те ги унищожават и повърхността остава защитена за дълъг период от време. 
 
Антибактериалните добавки могат да бъдат вложени лесно и рентабилно в различни видове декоративни покрития на водна основа. 
 
Редица водещи производители (сред които и Оргахим) са разработили цял сегмент бои, в които влагат сребърни йони. С тези продукти могат да бъдат обработени на практика интериорни и екстериори повърхности, като изградят надеждна преграда за бактериите за дълго време. 
 
Добрата новина е, че много от тях съдържат под 1 грам летливи органични съединения на литър, което е 30 пъти по-малко спрямо максимално допустимите за пазара норми. Така тези антибактериални бои покриват напълно изискванията за продукти с най-ниски емисии на замърсители, насочени към здравето и грижа за природата. 
 
С антибактериални бои са боядисани десетки болници и здравни заведения, детски градини, ясли, училища, обекти за производство и търговия с храни, социални домове, където хигиенните изисквания са стриктни. 
 
Много хора избират такава боя за жилищата си и особено за детските стаи, тъй като е със свежи цветове и сигурна защита. Нарастващата резистентност към антибиотиците и преходния ефект на почистващите препарати срещу микробите е причина все повече световни марки да влагат ефективни антибактериални добавки в продуктите си. 
 
Глобалният пазар на антибактериални бои и покрития се оценява на над 2,44 млрд. долара.

Прочетено 126 пъти Последна промяна от Четвъртък, 02 Април 2020 20:10
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…