All for Joomla All for Webmasters
Водещ австрийски ендокринолог и хирург на конгрес в София
Проф. д-р Бруно Нидерле от Виена е сред лекторите на Първата научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания. 
България ще е домакин на Първа научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания. Тя ще се състои на 10 и 11-и май 2019 година в София. За първи път се учредява Югоизточен европейски клуб по ендокринни тумори.
За първата среща в София пристигат изявени специалисти от Австрия, Гърция, Русия, Украйна, Турция, Грузия и Румъния. Водещият австрийски ендокринолог и хирург проф. Д-р Бруно Нидерле от Виена е сред най-очакваните лектори на престижния форум наред с други специалисти по ендокринна хирургия на рака на щитовидната жлеза – проф. д-р Кюнг Те (Корея), проф. Румен Пандев, Сергий Шеренко (Украйна), Атакан Сезер (Турция), Димитриос Линос (Гърция). В подкрепа на инициативата от Сеул (Корея) идва и проф. д-р Кюнг Те – генерален секретар на Азиатско-тихоокеанската асоциация по тиреоидна хирургия. 
28 световно признати експерти по болести на щитовидната и паращитовидната жлеза ще споделят опита си пред над 300 ендокринолози от България и Европа в първата по рода си Научна конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания.
Ще бъдат представени най-новите научни разработки в областта на патологията на щитовидната жлеза и на калциево-фосфорната обмяна. Ще се обсъждат рофилактични, диагностични и лечебни методи за тази група заболявания.
 
Водещата тема на конференцията е „Диагностиката и лечението на рака на щитовидната жлеза”. На нея са посветени три сесии с участието на български и чуждестранни ендокринни хирурзи, ендокринолози, радиолози и патоморфолози.
Ще се дискутират също автоимунните тиреоидни заболявания, нарушенията в калциево-фосфорната обмяна, проблемите на йодния дефицит, бременост и хипотирeоидизъм, както и подходите в лечението на хиперпаратиреоидизма.
Една от най-важните цели на конференцията еучредяването на Югоизточен европейски клуб по ендокринни тумори (Southern European Clubof Endocrine Tumors – SECET). Инициативата е на проф. Румен Пандев – ендокринен хирург, член на Европейската асоциация на ендокринните хирурзи (ESES), който непрекъснато търси нови методики, техники и възможности за лечение на ендокринните тумори. Този клуб си поставя за цел да подобри качеството на живот на пациентите с ендокринни тумори чрез мултидисциплинарен подход в диагностиката, лечението, рехабилитацията и социалната интеграция.”
 
В съпътстваща програма на научната конференция ще се проведе Първата пациентска конференция за Централна и Източна Европа по тиреоидни заболявания, организирана от ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза). Своя опит ще споделят представители на най-успешните пациентски организации от Германия, Холандия и други европейски страни.
Прочетено 196 пъти Последна промяна от Петък, 08 Март 2019 21:12
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…