All for Joomla All for Webmasters
Вицепремиерът Екатерина Захариева прие почетния ни консул за Долна Австрия Петер Харолд
Австрийските университети са предпочитани сред българските студенти, а Виена е традиционно любима туристическа дестинация на сънародниците ни. 
„Сътрудничеството между България и Австрия в областта на икономиката и културата бележи забележителен напредък през последните години. Благодаря Ви от сърце за всичко, което правите за развитието на контактите между нашите две страни. Имаме нужда от хора като Вас“. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на среща с почетния консул на България за Долна Австрия д-р Петер Харолд. 
„Пристигнах в София със самолет на австрийските авиолинии, който се казваше „София“. За мен това има символно значение. От 2004 г. до 2007 г. работих в България и вярвам във възможностите на страната Ви. Бих искал повече хора да узнаят за нея, включително и в областта на банковото дело, което е моето професионално поле“, заяви Харолд.
Двамата обсъдиха възможностите за популяризиране на страната ни като притегателна инвестиционна среда за австрийския бизнес и задълбочаването на връзките в образователната и културната сфера.
Министър Захариева изтъкна, че австрийските университети са предпочитани сред българските студенти, а Виена е традиционно любима туристическа дестинация на сънародниците ни. 
Събеседниците се обединиха около мнението, че ролята на почетните консули е значителна за развитието и задълбочаването на двустранните контакти. Министър Захариева сподели идеята си да организира среща с всички почетни консули на Република България, която ще е в интерес на ползотворната съвместна работа.

Прочетено 153 пъти Последна промяна от Петък, 02 Ноември 2018 09:45
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…