All for Joomla All for Webmasters
Изследвайте се за HIV/ СПИН!
Това можете да направите в болница Ото-Вагнер във Виена.
Лято е, време за флирт,а половите контакти стават все по-свободни. Съвременният човек трябва да знае за своя имунен статус, за да предпазите себе си и хората около него.  Да сте изследвали за HIV  е един от най-важните фактори в битката срещу СПИН, твърдят специалистите. 
Под това мото „Изследвайте се за HIV/ СПИН/ Знай своя статус” премина и
тазгодишния Лайф Бал (LIFE BALL) във Виена, 
от чийто форум прозвуча този апел към хората от целия свят - да се изследват.
Въпреки че в наши дни вирусът и свързаните с него болести стават все по-добре контролирани, рискът от заразяване изобщо не трябва да се подценява. Само  50 на сто от заразените с HIV знаят за своя проблем. 
HIV- медицината във Виена се развива  в болница Ото-Вагнер (Адрес: Baumgartner Höhe 1, 1140 Wien, тел.  01 910600) Тук залагат на последните новости, които научният прогрес е достигнал и HIV/ СПИН се превръща от смъртноносна в  лечима хронична болест. Всяка година във всички болници на Виена се лекуват над 270 пациенти (лежащо болни), като за по-голяма част от заразените се грижат амбулаторно. 
Центърът по пулмонология (за лечение на бял дроб) на  болница Ото-Вагнер от десетилетия се е специализирал в областта на HIV/ СПИН.
Тук за болните се полагат грижи от висококвалифициран персонал. Едно от звената обслужва пациенти с остри състояния. Тук се дават съвети за поведение след рискови ситуации, както и т.нар след позиционна профилактика ( след като човек е бил изложен на риск от HIV/ СПИН). И благодарение на нея, HIV инфекцията след скорошен контакт със заразен може да бъде избегната.
HIV/ СПИН терапия за бременни
Болница Ото-Вагнер предлага грижи и за  бременни с HIV/ СПИН , както и за заразени с вируса двойки, които искат да имат деца. След проведен максимален курс на терапия, рискът от HIV/ СПИН може да сведе до минимум инфекцията да се предаде на бебето. Освен това повече от 10 години тук има квалифициран персонал, който обучава и подпомага пациентите в успешното провеждане на тяхната терапия. 
За да се подобри обслужването на болните с HIV/ СПИН,
в болница Ото Вагнер е създаден HIV –специализиран кабинет, който работи денонощно 7 дни в седмицата. Това е единственият специализиран кабинет за HIV/ СПИН в цяла Австрия. 
Има и втори вътрешен / имунен кабинет се съветват и обгрижват хора със спад в имунната система, както и HIV позитивни. 
HIV- тестовете са безплатни, бързи и надеждни.
Първият случай на HIV в Австрия е регистриран през 1983 г.
Прочетено 563 пъти Последна промяна от Неделя, 18 Юни 2017 17:05
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…