All for Joomla All for Webmasters
Уникална за Европа клиника за гръбначни заболявания отвори  врати в София
Лечението на гръбначните изкривявания през последните години навлиза в нови фази.
Преди 8 години в Америка клиника за гръбначни изкривявания  предлага естествени, неинвазивни методи за лечение на пациенти, диагностицирани със сколиоза. От началото на юни у нас също ще се прилага тази физикална рехабилитация, съчетаваща новите методи, съобщи БНР. 
В четвъртък в София се откри клиниката за гръбначни заболявания, единствена по рода си в Европа. 
Лечението съчетава най-доброто от западната медицина, физиотерапията и хиропрактиката, 
казва д-р Майкъл Фарел, специализирал в лечението на гръбначния стълб. „Новата клиника разполага с иновативна и авангардна технология от САЩ. Съчетава се спинална рехабалитация със хиропрактика и аванградни методи, които са предназначени да възстановят нормалните извивки на гръбнака, да се преобучат мускулите, да се оздравят дисковете, като това дава на пациента дългосрочно лечение”, обясниспециалистът.
В клиниката работят двама доктори по хиропрактика и трима медицински помощници - българи, обучени от американските си колеги. 
Хиропрактиците получават уникални знания за гръбначния стълб и неговата биомеханика. Рехабилитационното оборудване, с което работи клиниката, предоставя лечение на сколиозни изкривявания.
 „Това е една серия от станции за рехабилатация. Те служат за разхлабване и разтягане на всички мускули, помагат за оздравяване на дисковете, и възстановяват нормалните връзки и извивка на врата. В допълнение на това има специални маси за намествания на гръбнака, също и апарати за вибрации на цялото тяло, за да се укрепят мускулите в ново положение, в нова позиция.
"Тази клиника е радикално различна. Обикновено страндартната физиотерапия се опитва единствено да намали болката в мускулите, обаче не оказва голям ефект върху формата на гръбнака. Нашите клинични методологии ни позволяват да се разхлабят мускулите, дисковете, но също да се обучи мозъкът да задържи гръбнака в новата позиция. Това позволява за по-цялостно оздравяване на мускулите впоследствие”, допълва д-р Фарел.
Според някои проучвания средната продължителност на живота на средностатистическия пациент, засегнат от сколиоза, се намалява с 14 години. 
 „За период от 8 години на прилагане на метода в САЩ средните резултати от ефективноста на лечението са по-добри от 80 на сто. При някои пациенти, които са в мното тежко състояние, ако не може да им помогнем, биват насочени за операция”. 
 Нехирургичната програма за лечение в клиниката за гръбначни изкривявания е с продължителност от 2 до 4 месеца. 
Деца с гръбначни изкривявания се лекуват успешно. В клиниката се лекува и дискова херния, болки в долната част на гърба, при дегенеративни състояния на дисковете, болка в областа на шията и дегенеративни състояния на врата, спинална стеноза, хронични главоболия, дискова дегенерация.
Намерението на д-р Фарел и екипа му е да разширява дейността си, като след време разкрие подобни клиники и в други градове на страната, както и да създаде школа за български медици, които искат да получат образование по хиропрактика. 
Очаква се средната цена на един терапевтичен курс да е около 2000 евро, което е далеч по-ниска цена от стойността на една гръбначна операция, смятат експерти. 
В САЩ хиропрактиката е медицинска специалност, равнопоставена с класическата медицина, а упражняващите тази професия са официално признати на едно ниво с лекарите от всички други специалности, допълни още той. За да получи диплома и право да работи лекарят- хиропрактик в САЩ учи 9 години, като по брой на някои академични часове (по анатомия, неврология, ортопедия, образна диагностика и др.) подготовката на хиропрактиците надвишава много продължителността на обучението на лекарите, стана ясно още от думите на д-р Фарел.
 
Прочетено 1411 пъти Последна промяна от Петък, 21 Октомври 2016 12:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…