All for Joomla All for Webmasters
Концерт в подкрепа на дарителската кампания”Локомат за България”
На 22.12.17 г. от 18,30ч в зала „Катя Попова” - Плевен ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства с цел закупуване на апарат „Локомат“. 
Д-р Анелия Хохвартер е главен инициатор на кампанията „Локомат за България”, а Георги Гарнизов е организатор на благотворителния концерт. Събитието е под патронажа на Клиниката по „Физикална и рехабилитационна медицина” при УМБАЛ „Д-р Г. Странски- Плевен” и с подкрепата и на доц. д-р Мая Кръстанова, дм – началник клиника „Физикална и рехабилитационна медицина” при УМБАЛ „Д-р Г. Странски- Плевен”.
В концерта ще вземат участие:
- Биляна Добрева и Маргарет Георгиева солистки на хор „Звъника“ с ръководител Ваня Делийска.
- Васил Чапанов - рехабилитатор и певец, изпълняващ песни на Емил Димитров
- Василка Дамянова - солистка на женски народен хор „Мистерията на българските гласове“
- Акордеонен ансамбъл с ръководител Румен Тодоров 
- Ансамбъл „Акцент“ с ръководител Симеон Серафимов при НУИ "Панайот Пипков" - Плевен.
Цената на поканата е 10 лв. Поканите се разпространяват в билетния център на Плевенска Филхармония в читалище "Съгласие" при Ваня Михова.
Заявки може да направите и на лични съобщения на страницата ни във фейсбук или на телефони: + 359 879456784 (г-н Гарнизов), + 359 896873272 (Доц. д-р Мая Кръстанова)
Лечението и рехабилитацията с роботът Локомат се провежда при пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново. Локоматът на фирмата HOCOMA е единственият по рода си робот за цялостна рехабилитация на тялото. Нуждаещите у нас са над 20 000. В България такъв вид рехабилитация не съществува.
Целта на провежданата кампания е да се закупи първият такъв апарат в България. Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ -  Плевен разполага с кадри и опит, които биха й позволили да внедри и използва широко такъв вид терапия.
"Това ни даде основание да се включим в подетата от д-р Анелия Хохвартер инициатива с различни мероприятия, част от които е предстоящия благотворителен концерт", заявиха организаторите на събитието.
Дарителски сметки в Уникредитбулбанк:
В лева IBAN:BG65 UNCR 7000 1522 7289 56
В евро IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49
Благодарим за подкрепата!
 
Прочетено 576 пъти Последна промяна от Четвъртък, 07 Декември 2017 14:50
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…