All for Joomla All for Webmasters
Новото издание на"Българската Коледа"- в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания
Стартира 14-о издание на благотворителната инициатива, която е под патронажа на Президента на България.
„В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“ кампания 2016/2017 година, съобщи президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава обяви официално стартът на 14-о  издание на благотворителната инициатива, която се провежда под негов патронаж. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция. 
Държавният глава заяви, че за пети път през своята история „Българската Коледа“ поставя акцент върху конкретна тема с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия в намиране на устойчиви решения за него. „Новото издание на „Българската Коледа“ си поставя амбициозната цел да помогне на децата с тежки хронични заболявания чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение и рехабилитация в университетските и областни лечебни заведения. Тази апаратура ще даде възможност за осъществяването на навременна и прецизна диагностика, и оптимално лечение при тези заболявания.“, посочи президентът Плевнелиев.
Държавният глава  подчерта, че тежките хронични заболявания при децата протичат за дълъг период от време, а често и през целия живот. Различни по степен на тежест хронични заболявания засягат все повече деца. На страдащите от тежки хронични заболявания деца „Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.
От създаването си досега „Българската Коледа“ е подпомогнала лечението на 3400 деца и е дарила съвременна високотехнологична апаратура на 230 детски клиники в цялата страна.
 
Прочетено 665 пъти Последна промяна от Неделя, 25 Декември 2016 07:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…