All for Joomla All for Webmasters
Много силно българско участие на Ferien-Messe 2024 във Виена
От години България не е имала толкова силно участие на престижния  форум Ferien-Messe в австрийската столица.
 
Изборът на място на щанда, дизайна, както и присъствието на фирмите подчертаха именно новия фокус: не просто на море, а и балнолеология с процедури, здравословно хранене, спорт и много култура.
 
На българския щанд на туристическото изложение участваха Министерство на туризма, Столична Голяма община, ваканционно селище Албена, Банско, Българската асоциация по балнеология и спа туризъм (BUBSPA), фирма "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД със своите хотели, община Варна, туристически фирми.
 
В рамките на Ferien-Messe  Българската асоциация по балнеология и спа туризъм (BUBSPA)  и по специално д-р Миглена Плугчиева отново презентира страната ни пред австрийска публика с възможностите за различните видове туризъм с акцент балнеологията и спа курортите на България. Малко известен факт е, че България е втората страна в света, след Исландия по богатство на термални води.
 
Ferien-Messe Wien е най-голямата туристическа борса в Австрия и всяка година събира многобройни представители на туристическия бранш от цял свят.
 
Община Варна участва на най-големия търговски панаир за пътуване, почивки и свободно време в Австрия – Ferien-Messe Wien 2024, разказва и БТА. На форума във Виена морската столица се представя като целогодишна дестинация с акцент върху възможностите за морски ваканционен, СПА и уелнес туризъм, богатото културно-историческо наследство, природните забележителности и наситения събитиен календар.
 
Представена е програмата на 15-ото издание на фестивала "Опера в Летния театър", в която присъстват имена от световната музикална сцена. Интерес сред посетителите на форума предизвикват и възможностите за съчетаване на традиционната лятна ваканция с еко пътеки, вело маршрути, разходки сред природата, дегустации на вина и местни продукти.
 
Изложението е ключово за дестинация Варна и заради наличието на целогодишни редовни полети от австрийската столица. Община Варна участва във форума на българския информационен щанд, организиран от Министерството на туризма, като е и единствен представител на морските общини в България.
 
Участниците във Ferien-Messe Wien 2024 тази година са над 450 от 50 държави, а посетителите се очаква да надминат 100 000 души.

 

Прочетено 280 пъти Последна промяна от Сряда, 20 Март 2024 20:18
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…