All for Joomla All for Webmasters
Гемоекстракти срещу пролетна умора
Съветите са на Ангел Ангелов, първият сертифициран гемотерапевт в България. 
 
Екстракт от облепиха, от гигантска секвоя и касис се препоръчват срещу пролетна умора. 
 
Как действат те?
Екстрактът от облепиха тонизира нервната система и ободрява съзнанието, помага при средни нива на депресия, свръхнатоварване, което води до натрупване на умора, гняв или тъга. 
 
Екстрактът от гигантска секвоя подобрява фокуса и се ползва при изтощителни физически и психически състояния. 
 
Екстрактът от касис тонизира нервната система, при усещане за замъгленост на съзнанието, при изтощение и умора. 
 
Подпомагане на имунната система 
Препоръчват се екстракт от шипка, който е наситен с голямо количество витамин С  в съчетание с екстракт от касис, който пък има противовъзпалителен ефект. Малко известен факт е, че екстрактът от касис усилва действието на другите екстракти, когато се вземат в комбинация.
 
Екстрактът от облепиха също влиза в състава на екстрактите за първа помощ при ковид-19.
Препоръчва се още екстракт от лешник, който повлиява добре на дихателната система, която е най-уязвима от действието на вируса. 
 
За много страни гемотерапията е все още новост. Тя използва гемоекстракти, които се приготвят от най-младите части на дървета и храсти, предимно техните пъпки, издънки или корени.
 
От тях се извличат растителни стволови клетки. (Разбира се, не се вземат всички пъпки на дърветата и храстите, голяма част от тях се оставят, за да ги има лечебните дървета отново и догодина). 
 
Набраният растителен материал се приготвя по специален начин: накисва се в дестилирана вода, спирт и глицерин. Този процес, при който се извличат растителните стволови клетки, е известен като мацерация. Гемотерапията се базира на холистичния подход към здравето. 
 
Какво не е гемотерапията?
1. Гемотерапията не е хомеопатия. Двете терапии не се самоизклюват, а се допълват. Гемотерапията се опитва да стимулира естественото производство на редица химически вещества в човешкия организъм, така, че той сам да се пребори с възникналия здравен проблем. 
 
2. Гемоекстрактите не са като обикновените хранителни добавки в таблетна форма.Най-често добавките ги приемаме, за да попълним определени липси в организма! 
 
3. Гемотерапията не е билколечение! В повечето случаи билковите тинктури се произвеждат от цялото растение, за  разлика от гемоекстрактите, които се приготвят от най-младата част на растението. 
 
Гемотерапията може да помага както при остри, така и при хронични състояния. Процесът изисква време, осъзнатост от страна на човека, който ги взема  и търпение, защото това не е магично хапче, а са природни субстанции. 
 
Напр. при започващи грипоподобни състояния, настинка, рефлукс или кожен проблем, то има цял набор от подходящи гемоекстракти, с които да се атакува започващото остро състояние. 
 
При хроничните случаи се започва първо с хармонизиране на нервната система. При голям брой хора много от страданията им изчезват още на този стадий от прилагането на гемотерапията.
 
Това могат да са хора с дългогодишни кожни проблеми, емоционални състояния, при паник атаки, при храносмилателни проблеми: рефлукс, киселини, запек; при хора с нарушен фокус, концентрация и трудности в запаметяването или натрупана хронична умора. 
 
Книгата  на Лорън Хюбеле „ Гемотерапия за всички: изграждане на имунитет при бебета и малки деца” (издателство „Екрие”) е в превод на Ангел Ангелов и е на пазара, благодарение на издателство „Екрие”. Тя е първата от 3-те книги, които предстои да бъдат преведени в България. 
 
Книгата е прекрасен наръчник за всички, които искат да използват гемотерапията. В нея са описани 16 екстракта и около 35 състояния,за които могат да бъдат прилагани.
 
Книгата съдържа и готови протоколи с посочени екстракти, които да се използват, начина по който да бъдат дозирани и как да бъде контролирана дозировката. 
 
Контакти с Ангел Ангелов:
гемотерапевт и кинезитерапевт,
индивидуални консултации и записвания:
+359896600762
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
www.ergoncenter.com
https://www.facebook.com/massagewbh.bg/ 

 .
 
 
 

 

Прочетено 474 пъти Последна промяна от Петък, 26 Февруари 2021 12:19
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…