All for Joomla All for Webmasters
Как и къде да се лекуваме при рак?
Нов професионален сайт събира цялата информация на едно място. Запознайте се със сайта още сега: https://onconavigator.info/
Центърът за защита правата в здравеопазването в София създаде нов интернет сайт за пациенти с онко заболявания. Най-ценното е, че цялата информация е събрана на едно място.  
 
Целта на този сайт е да се подобри информираността на гражданите за вида и естеството на онкологичните заболявания, начините и методи за ранна диагностика, видовете лечение, възможните схеми на лекарствено и лечение и начини за лъчелечение и рехабилитация, здравните и социални права на пациентите с онкологични заболявания, пътят на пациента с онкологично заболяване, механизми за защита при нарушени права. 
 
„Липсата на информация често води до забавяне и компрометиране на лечението. Опитът ни при работа с пациенти сочи, че повечето не знаят нито правата си, нито възможностите, които им предоставя системата на здравеопазване. Информацията за пациентите е непълна, източниците са различни и без връзка по между им и понякога е трудно дори за експертите да се ориентират къде да я намерят”, посочват създателите на новата платформа. 
 
Медицинската онкология е сравнително нова медицинска специалност, която се отличава със значителна специфика, бурно развитие на методите за диагностика и лечение, което изисква непрестанна нужда от информиране, както на медиците, така и на пациентите и техните близки. 
 
Сайтът е изграден с финансовата и логистична подкрепа от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и в партньорство със Сдружение за развитие на българското здравеопазване, Дара хелп, Организация на пациентите с ревматологични заболявания, пациентски организации "Заедно с теб", Клуб "Млад онколог".  
 
Институционална подкрепа за инициативата е получена още здравния министър Кирил Ананиев, управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев, шефа на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, шефа на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов.
За пациентите е осигурена и възможност да поставят въпросите си онлайн, по електронната поща и по телефона в рамките на работния ден. 
 
Информацията е поднесена на достъпен език и е лесно разбираема, като същевременно отговаря на основното изискване да бъде медицински издържана. 
 
На сайта са  представени и онкологичните лечебни заведения в България. Има и специална секция за хранене при онкозаболяване. 
 
Екипът на проекта е превел от английски и  „Ръководства за пациента“ на Европейската онкологична асоциация ESMO. Те съдържат цялата актуална информация за диагностиката, възможностите на хирургичното и лекарственото лечение, както и на лъчетерапията. 
 
В "Наръчник на пациента" ще откриете информация за всички видове рак от които може да се разболее човек. Запознайте се със сайта още сега на адрес https://onconavigator.info/

 

Прочетено 732 пъти Последна промяна от Събота, 08 Февруари 2020 19:48
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…