All for Joomla All for Webmasters
Информационен ден за лични асистенти (PersonenbetreuerInnen)

На 16 април 2018 г. Стопанската камара на Австрия съвместно със Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена организират

информационен ден за български граждани, самостоятелно заети като лични асистенти (болногледачи).

Това съобщава сайтът на Българското министерство на труда и социалната политика.

Целта на събитието е австрийската камара да информира своите членове за техните права и задължения, както и да получи обратна връзка от тях за често срещани проблеми и препятствия в работата им. Участниците ще имат и възможност да актуализират своите познания директно от представители на осигурителната институция, отговорна за самостоятелно заети лица, а именно Sozialversicherungsanstalt der gewerblichen Wirtschaft (SVA).

Информационният ден е част от инициативите на Министерство на труда и социалната политика и Посолството на Република България във Виена да поддържат постоянна комуникация с българските общности и да ги държат информирани за правата и задълженията им при осъществяване на правото им на свободно движение в рамките на Европейския съюз.
По време на събитието ще бъде осигурен симултанен превод, който ще улесни достъпа на присъстващите до необходимата информация на майчин език.
За по-гладка организация е необходимо  предварителна регистрация до 30 март 2018 г. чрез кратко съобщение на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон: 0043 1 505 31 13. 
Лице за контакт и повече информация:
Божидара Бочева, ръководител на Служба по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България
Тел. 0043 1 505 31 13
Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Запазете си тази дата: Понеделник, 16.04.2018 г.
МЯСТО: Wirtschaftskammer Österreich |Wiedner Hauptstraße 63 / 1040 Wien / Зала 7
ЧАС: 14.00-16.00 (Регистрацията започва в 13.30 часа)
За всички, които имат интерес е и новата информационна брошура за лични асистенти в Австрия. Можете да я изтеглите оттук:
Прочетено 1155 пъти Последна промяна от Понеделник, 05 Февруари 2018 12:01
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…