All for Joomla All for Webmasters
Нови методи в лечението на онкоболни във Виенер Нойщат
MEDAUSTRON се счита за образец в цяла Европа. 
Това е австрийски център за лечение на рака с йонни частици, който е и водещо изследователско звено. 
Тук пациентите се облъчват с протони, а начините за лечение на рака ще бъдат разширени. Предвиждат се различни техники на облъчване и други тип частици, като напр. модерните въглеродни йони. 
В пълен капацитет центърът може да поема до 1000 пациенти годишно. 
Йонната терапия е  форма на лъчетерапия при която пациентът са облъчва със заредени частици. Разликата от широко прилаганата радиотерапия се състои в това, че йонния лъч може точно да се регулира от гледна точка на неговия обсег, т.е лъчът се концентрира върху тумора, а не попада върху прилежащите му тъкани. Така се намаляват страничните въздействия от терапията. 
Йонната терапия се използва в битката с тумори на особено чувствителни органи като мозък, гръбначен мозък, зрителни нерви, бял и черен дроб.
Бившият премиер на провинция Долна Австрия Ервин Прьол заяви, че MEDAUSTRON е истинско бижу в научния и политическия пейзаж на региона. През изминалите години е било заложено на научната инфраструктура като са инвестирани 600 млн.евро.
С новата медицинска станция в бившия индустриален град е вдигната сграда, която се очаква да диктува медицинските онкостандарти в световен мащаб. 
Вицеканцлерът и министър на икономиката и науката Райнхолд Митерленер отбеляза, че  всяка година в Австрия се разболяват 38 хил. души от рак. И с този център се полагат основите на нов медицински стандарт в лечението им.  
Новият център е успешен проект, плод на тясното сътрудничество между правителството и провинция Долна Австрия. 
Това е от полза за пациентите и засилва позициите на Австрия като място на наука и изследователска дейност.
 


Прочетено 1273 пъти Последна промяна от Петък, 05 Май 2017 16:53
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…