All for Joomla All for Webmasters
„Австрийската Коледа” събра 6.9 млн. евро за болни и нуждаещи се
Кампанията се провежда за 44-и път в алпийската република.
Близо 6.9 млн. евро бяха събрани от австрийците точно на Бъдни вечер за инициативата „Licht ins Dunkel“- австрийският вариант на „Българската Коледа”. Така жителите на алпийската република доказаха за пореден път голямата си съпричастност към каузата и готовност да помогнат. 
Сумата от 44-то издание на кампанията бе събрана с помощта на много видни личности, но и с войници от Австрийската бундесармия, които цял ден работиха в централата за дарения и дежуриха на дарителските телефонни линии. 
Коледното чудо се случи и по време на радиопредаване на радио Ö3, където само в рамките на 120 минути бяха събрани 1.9 млн. евро и така общо 2.4 млн. евро, събрани от радиото отиват във Фонда за светкавична помощ на „Licht ins Dunkel“.
За полуюбилея догодина, организаторите заявиха, че „искат да направят нещо особено”. 
За 2015 г с помощта на дарения са осъществени 439 социални проекта и проекти за хора с увреждания , т.е помогнато е на 120 хил. хора от цяла Австрия.
Фондът за светкавична помощ е помогнал на повече от 5 хил. семейства в нужда и над 16 хил. болни деца. 
Тазгодишното издание на „Licht ins Dunkel“ бе предавано на живо по ОRF за 39-и път.
Каре:
Над 2 млн. лв. достигна набраната сума за 14-тото издание на кампанията "Българската Коледа" по време на време на благотворителния спектакъл тази година. Инициативата в подкрепа на децата с хронични заболявания продължава. Дарения в рамките на кампанията се набират целогодишно. „Българската Коледа” събра над 28 млн. лв. дарения за 14 години, с които е помогнато на 3409 деца. Дарена е съвременна високотехнологична апаратура на 229 детски клиники в цяла България. На сайта www.bgkoleda.bg може да бъде намерена допълнителна информация за инициативата и начините за дарения.
 
Прочетено 1371 пъти Последна промяна от Понеделник, 09 Януари 2017 17:18
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…