All for Joomla All for Webmasters
Международен благотворителен базар на ООН във Виена на 9 декември 2023

Прекрасното българско участие тук е от години.

Детски танцов състав „Весели слънца“ към Българо-австрийското училище „Проф. Иван Шишманов“ във Виена и детско-юношеската група към сдружение „Български ритми“ ще участват в Международния благотворителен базар на Организацията на обединените нации (ООН), който ще се състои в австрийската столица на 9 декември 2023 г. Това съобщи доц. д-р Диана Стоева, която е ръководител на двете групи, цитирана от БТА. 

 

Базарът ще се проведе в „Austria Center Vienna“ от 10:00 до 17:00 часа. Той е със свободен вход и е организиран от Гилдията на жените в ООН. Предвидено е да има продукти за продажба от цял свят, храни и напитки, предлагани от кухни от 80 страни, както и представяне на различни култури, е посочено на сайта на Гилдията на жените в ООН във Виена. 

 

Диана Стоева посочи, че с децата от детско-юношеската група към сдружение „Български ритми“ участват на този благотворителен базар във Виена от няколко години. Под нейно ръководство групата се включва в концерти още от 2016 г., когато е създадена. 

 

А танцов състав „Весели слънца“ е основан през 2019 година. В него се включват с голям ентусиазъм ученици от най-малките до най-големите класове на Българо-австрийското училище „Проф. Иван Шишманов“, както и деца от предучилищната група.

 

Съставът участва активно както в събития на училището, така и в международни прояви и фестивали в Австрия и България, добави Стоева. 

 

Повече за изявите на „Весели слънца“ - тук.

Прочетено 560 пъти Последна промяна от Четвъртък, 21 Декември 2023 20:41
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…