All for Joomla All for Webmasters
Д-р Даниела Варадинова, акушер-гинеколог в Landesklinikum Klosterneuburg или защо всички я обичат?

Д-р Варадинова работи в Landesklinikum Klosterneuburg oт 2 години (1.2020).

Тук тя е Oberarzt. Няма изненадани. Прекрасната лекарка освен, че е млада, е любимка на своите пациентки. Защо? Защото има добра душа и златни ръце, т.е тя е Човек и Лекар с голяма буква. А това в наши дни все повече липсва. 

 

Избор на професия
Въпросът с избора на професия никога не е стоял пред Даниела Варадинова. Като тийнейджър често й излизали херпеси. Това я дразнело, и тя съвсем осъзнато решила да стане лекар, за да намери лекарство срещу този дерматологичен проблем. След абитуриентския бал, д-е Варадинова наистина е приета да следва медицина в София, но по-късно не избира да специализира кожни болести, а акушерство и гинекология. 

 

„Защото е най-хубавата част от медицината. Работим с млади жени и бебенца, носим радост. Бягам от онкогинекологията, защото моята баба е починала едва 28-годишна от рак. Искам да помагам на хората от душа и сърце, но не в битката срещу коварната болест, а в посрещането на новия живот“, споделя Даниела. „

 

Само да не си помислите обаче, че й е било леко през годините. Нищо подобно. Докато е в София работи на три места, за да натрупа опит и да се изгради като специалист. В болница „Шейново“ специализира, в Правителствена/ сега болница „Лозенец“/ работи, а на третото работно място трупа опит в прохождащите в онзи момент банки за стволови клетки. 

 

Една сватба на приятели променя завинаги живота й, като я свързва с д-р Светомир Харалампиев, ортопед във Виена. 

 

В Австрия я чакат учене на нелесния немски език, недоверие като лекар от Югоизточния блок, раждане на две деца, и в тази пауза тя всъщност се подготвя за новия старт. Безкористност, любов към работата и хората, перфекционизъм (в добрия смисъл на думата), отговорност, себераздаване, са нейния начин за успех. 

 

Между Виена и София
В началото, когато се премества във Виена, д-р Варадинова не скъсва с болница „Шейново“. Като външен лекар, тя имала сключен договор с лечебното заведение да преглежда и да оперира там, а също и да води раждания. 

 

Сега в болницата в Клостърнойбург, и по-специално във Baby Villa й предлагат да стане заместник завеждащ , но тя отказва: децата още са малки, и ако съпругът й е на нощно дежурство, а има спешен случай в болницата, тя трябва да е там, а няма как да остави децата сами. 

 

В България като се прибере пак я чака работа. Преглежда в кабинет в „Лозенец“, където вече я очаква опашка от пациентки. 

 

Във Виена й липсват малките празници като Бабинден, 7-и април, изписването на бебе, което в България е съчетано с много радост и веселие заедно с лекари и акушерки. Поне в миналото бе така. 

 

Работата й е стрес, отговаря за 2 живота, а най-хубаво е у дома и със семейството. „Заради нощните дежурства на двама ни със съпруга ми , се случва да не се виждаме всяка вечер и има много теми за обсъждане, но не се говори за работа.

 

По-скоро бих обсъдила някой заплетен случай с колега, но не и с моя съпруг, така както аз не разбирам достатъчно от неговите протези и ортопедични операции“.

 

Но ако бременната има ортопедично усложнение, това е вече друго“, пояснява д-р Варадинова. И за децата казва толерантно, ако синът ми или дъщеря ми поискат да станат лекари, ще се съглася, но не и заради това, защото ние сме лекари, а защото те са го пожелали“. 

 

Д-р Варадинова обича да пътешества със семейството си наблизо и далече, така си почива най-добре. Разходка с колело, сред природата, градински занимания, какво повече му трябва на човек? 

 

Защо да изберете Baby Villa за раждане и гинекологични операции?
В Baby Villa бременните жени могат да се запишат за раждане след 24-28 гестационна седмица, когато имат вече всички изследвания по Mutter Kind Pass от гинеколога. 

 

Предлага се и секцио по желани, което във Виена рядко се прави, за което не се заплаща нищо. 

 

Болницата извършва още гинекологични прегледи с направление от гинеколог, както и гинекологични операции като хистероскопия,кюретаж,конизация, диагностични лапароскопии,терапевтични лапароскопии при яйчникови кисти и др.,лапароскопска хистеректомия,вагинална хистеректомия,TVT при стресинконтиненция и др. 

 

Тежки ракови заболявания и рискови бременности не се поемат за лечение в болницата. 

 

За раждащите жени се предлагат и раждане във вана, фамилна стая,т.е. таткото може да остане при жена си през целия престой в лечебното заведение. 

 

При индикации се извършват и стерилизация на жените чрез прекъсване на маточните тръби или профилактична тубектомия.

 

За контакти и запитвания към д-р Варадинова, моля ползвайте нейната Фейсбук страница: https://www.facebook.com/daniela.varadinovaharalampieva

 
Прочетено 1041 пъти Последна промяна от Вторник, 23 Май 2023 20:22
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…