All for Joomla All for Webmasters
Аптеките в Австрия вече раздават и безплатни антиген тестове за самотестуване
На човек се полагат по 5 теста месечно.
 
От 1 март 2021 г. аптеките в Австрия започнаха да предлагат бърз ковид-тест за самотекстуване у дома или в офиса. Те са безплатни и на човек се полагат 5 бр. месечно.
 
От ковид-тестовете могат да се възползват само здравноосигурени лица на над 15-годишна възраст, които са съгласни техните лични данни да бъдат обработени в здравната мрежа ELGA. 
 
Гражданите се умоляват да не щурмуват всички едновременно аптеките. Само за първата седмица от предлагането им са предвидени около 3 млн. теста, които ще стигнат за около 600 хил. души в алпийската република. 
 
Доставката през следващата седмица ще се удвои, така, че голяма част от 1400-те аптеки в страната да ги предлагат, обещават от Аптекарската камара.
 
Аптеките се задължават да ги препакетират в опаковка, която съдържа 5 теста. Фармацевтите имат грижата да прилагат към тях и упътване как да се направи бързия ковид-тест. 
 
На практика това е бърз тест, предназначен е за групово  самотестуване  от гърлен секрет. 
 
Акцията за безплатни антиген тестове среща и доста критики. Активисти във Виена вече  реагираха остро, че заради безплатните тестове се налага пациентите да разкриват цялото си здравно досие посредством ELGA. 
 .
 
 
 

 

Прочетено 717 пъти Последна промяна от Понеделник, 01 Март 2021 21:34
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…