All for Joomla All for Webmasters
Българи от тежко засегнатите от коронавирус райони се подкрепят: Ще успеем: и ние тук, и вие там!
Високият брой смъртни случаи в Европа, наложената карантина и затварянето на граници в много страни на Стария континент отприщи вълна от човечност и съпричастност.
Ситуацията в Австрия на 14-и март 2020 г. е следната: 7.467 направени теста за коронавирус, 655 заразени, 1 смъртен случай. 
 
На фона на тревожните новини за нови 1500 заразени само за един ден  в Испания, за нов отново висок брой смъртни случаи в Италия, много  българи се подкрепят в социалните мрежи  с думите: Ще успеем: и ние тук, и вие там!
 
Назаем от Ivaylo Yordanov:  "Eдна добра новина:  В община Во до Падова, което бе едно от първите огнища на коронавирус в Европа и откъдето бе първата жертва, вече втори ден е без нов регистриран случай на болестта. 
 
Вярно това е малко селище и община, и може успешно да се изолира, но разбирате ли, това е първа победа над болестта в Европа и тази победа укрепва вярата ни, че ще се справим, ще надделеем. Животът ще победи!"  
 
"Ако трябва, да бъдем точни в самата Венеция ...от 10 дена няма нов случай....в Местре да...но във Венеция-не...": Teodora Baharova 
 
Binka Getova :Ще успеем: и ние тук,  и вие там
 
И ние това ви казваме от Австрия: Ще успеем: и ние тук, и вие там
 
Ето с какви думи затвори врати и валдорфското училищее Николай Райнов в София: 
Безспорно правилата трябва да се спазват. Затваряме до 29 март или до когато е необходимо.
Повечето от нас – учители, ученици и родители, ще преминем през това изпитание съвсем добре. Може да се разболеем, но ще се оправим.
 
Но правим това – затваряме училището си, така както целият свят прави стъпка назад и забавя своя ход, заради хората, които няма да са добре. Правим това с цената на големи разходи, неудобство и несигурност, но го правим. 
 
Можем да преобърнем мисленето си и да приемем случващото се като един повсеместен акт на солидарност и съпричастност. Хората по света съзнателно се разделят с нещо в името на тези, които ще бъдат най-силно засегнати от болестта.
Пазете се и до скоро! 
 
Лека нощ с думите на папа Франциск: 
"Тази вечер, преди да заспите, помислете си за деня, в който ще се върнем на улицата. Как ще се прегърнем отново, как ще ни зарадва да идем заедно на пазар. Да си представим как ще пием кафе до бара, ще разговаряме, ще се снимаме един до друг. Как всичко в момента ще бъде спомен, но самата нормалност ще ни се стори неочакван и прекрасен подарък.
 
Ще обикнем онова, което досега ни се струваше дреболия. Всяка секунда ще стане драгоценна. Къпането в морето, слънцето до късно вечер, залезите, виното, смехът. Отново ще се смеем заедно. Сила и мъжество. Скоро ще се видим”, вдъхна надежда папа Франциск. Главата на римокатолическата църква отправи  молитва за болните от коронавирус, предадоха световните агенции.
 

Прочетено 301 пъти Последна промяна от Неделя, 15 Март 2020 11:54
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…