All for Joomla All for Webmasters
Най-добрите коледни базари на Виенските Алпи (част 2)
Буклиге Велт (Bucklige Welt) показва своя приказен свят. 
Буклиге Велт (Bucklige Welt) в Долна Австрия е познат като мястото на 1000 хълма. Именно заради тази особеност на релефа в буквален превод районът се нарича „Гърбавият свят”.  
 
Буклиге Велт предлага много възможности за посещение зиме и лете. Живописните гледки започват там, където планините Земеринг (Semmering), Ракс (Rax) и Шнееберг(Schneeberg) горе във високото се сливат и продължават в далечината в един по-равен пейзаж.  
 
На север остава градското влияние на Винер Нойщат. После погледът се отправя към Бад Ерлах (Bad Erlach) - едно от най-известните места в района на Буклиге Велт, както и Бад Шьонау (Bad Schönau), скрита зад многобройните хълмове. 
 
Тази година първият Адвент, с който започва подготовката за Коледа при католиците, се пада на  1-и декември. С него започва да тече магичното време на четирите седмици до Рождество Христово.  
 
Ето няколко предложения за коледни базари, далеч от бляскава предколедна Виена: 
 
1.Коледният базар в замъка Катцелсдорф (Schloss Katzelsdorf)
 
Той ще бъде отворен в двора на историческия замък само за уикенда на 7-8 декември 2019 г. Тук ще ви посрещне традиционната атмосфера на Christkindlmarkt, с много пунш, коледни сладки и вурстове, и занаятчийски произведения на изкуството.
 
Очакват ви още популярното Pfarrcafe и манифактурата за производство на стъклени перли, както и многобройни детски работилнички. 
Повече за програмата ТУК 
 
2.Коледен базар в музейно село Крумбах и двореца (Krumbach)  
 
Очаква ви чудна атмосфера, регионални специалитети, духова музика и коледно настроение. Наред  с чудно вкусни мармалади, домашно приготвени кремове и ръчно изработени шалове и шапки, голямата атракция са животните алпака, отглеждани в планините на Австрия.
 
Тяхната вълна е скъп и търсен материал, от които се изплитат още пончо, ръкавици, чорапи, одеала и дори стелки за обувки. Предлагат се и вълнени юргани. Посетителите могат да се порадват и на екзотичните животни от Ederer´s Alpakahof.  
 
 
Датите на които ви очаква този базар са 30 –и ноември и 1 –и декември, както и на 7-8 декември 2019 г. само от 13 до 18 ч. 
 
3.Коледният базар на крепостта Киршлаг (Kirchschlag) 
Прочутото място, което е арена на различни музикални събития и концерти, в навечерието на Коледа организира един от най-загадъчните с излъчването си вечер базари. Коледното село ще бъде отворено от 6-и до 8-и декември 2019 г. Специален шатълбус ще отвежда гостите специално до базара. 
 
4.Коледният базар на Зеебенщайн
 
Зеебенщайн (Seebenstein) също е такова кътче, проникнато от духа на Коледа. Тук ще се насладите на базар с естествен декор, без излишен шум и кич. С падането на мрака се запалзват и множество фенери, които правят посещението незабравимо.
 
Коледният базар ще бъде само на 30-и ноември от 14 ч до 21 ч. и  1.12.2019 г от 12 до 20 часа. Дотук можете да стигнете и с железница. 
Информация за всички коледни базари в Буклиге Велт можете да намерите ТУК

  

Прочетено 386 пъти Последна промяна от Сряда, 05 Февруари 2020 10:12
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…