All for Joomla All for Webmasters
Световна премиера на спектакъла „Етюди на бъдещето” в Музикферайн с диригент Йордан Камджалов
Мотиви от музикални произведения на Петър Дънов ще прозвучат на 20 октомври 2018 г. 
На 20 октомври 2018 г., в 11 ч. в Златната зала на Музикферайн ще имате възможност да присъствате на световната премиера на звуково-пространствения спектакъл  „Етюди на бъдещето" по мотиви от музикални произведения на Петър Дънов, с участието на международен български Генезис оркестър, хор и ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека. Това съобщава Посолството на България в Австрия. 
Автор на музиката: Петър Дънов, диригент и аранжимент: Йордан Камджалов
За първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена ще бъде представена изцяло българска програма, изпълнена от български оркестър, хор и диригент.
Петър Дънов е български духовен учител и философ, създател на езотерична школа, изнесъл повече от 7000 беседи, автор на 150 музикални произведения и на хореографията на танца „Паневритмия“. Неговите музикални етюди се изпълнявани на български език в цял свят – Франция, Италия, Испания, Германия, Гърция, Белгия, Холандия, САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и др.
Диригентът Йордан Камджалов, авторът на концепцията на концерта „Етюди на бъдещето“, учи диригентско майсторство в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, София и в Музикална академия „Ханс Айслер”, Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат е на редица международни конкурси за диригентско майсторство. 
През октомври 2017 г. Йордан Камджалов, заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров са удостоени с германската престижна награда за класическа музика „Echo Klassik“ в категория «Запис на концерти от 20/21 век». 
През 2011 г. е избран за генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е музикален директор и главен диригент на Хърватската Национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020. 
Определян е като „истинско откритие” и „диригент с магическо въздействие“, Йордан Камджалов заема поста на артистичен директор на създадената от него Концептуална културна платформа, представена от Международния български Genesis Orchestra и от хора на Музикална лаборатория за Човека.
Спектакълът вече е включен в програмата за новия сезон на Музикферайн, уточняват още от Посолството на България в Австрия.
 
Прочетено 4690 пъти Последна промяна от Сряда, 01 Август 2018 17:52
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…