All for Joomla All for Webmasters
Отново българско участие на 13-я европейски конгрес по епилептология във Виена
Форумът  ще се проведе от 26 до 30 август 2018 г. 
Българско участие се очаква и тази година в рамките на 13-ия европейски конгрес по епилептология. Той ще се състои от 26 до 30 август в австрийската столица. Форумът събира възможно най-широк  кръг от медицински специалисти и пациентски организации за последните новости в областта на епилепсията: лекари, специалисти по образна диагностика, хранене и диететика, фармацевти, социални работници.  
Презентациите са обединени в 9 работни панела и засягат възникването и лечението на епилепсията, генетиката, епилептичната хирургия, неврофизиологията, образната диагностика, епилепсията и децата, социалните грижи.
Някои от темите : „Полът има значение и във епилепсията”, „Най-новото в епилептичната хирургия”, „Кафето и кофеина повлияват ли на епилепсията и припадъците?”, „Медицинската марихуана и епилепсията” , „Кетогенната диета”, „Резистенната епилесия”, „Кои лекарства по време на бременност увреждат плода ?”, „Как да се овладее полимедикаментозното лечение и тяхното взаимодействие?”
В България живеят около 75 000 - 80 000 хора с епилепсия, около 30 000 от тях са деца. За онези от тях, които страдат от средна и тежка форма на болестта, в страната ни все още няма необходимите услуги, които да им позволят да се развиват нормално в границите на възможностите си. 
След 15-годишна борба от страна на родители на деца с епилепсия Столична община предостави през 2016 година сграда за първия по рода си дневен център за хора с епилепсия. 
"За разлика от другите страни, да си болен от епилепсия в България е стигма, хората продължават да крия заболяването си", коментира за Sanus et Salvus Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. 
Изоставаме драстично и с използването на предпазни каски  за епилептици, гривни за предупреждение преди започването на епилептичния гърч и много още.  
Прочетено 274 пъти Последна промяна от Събота, 21 Юли 2018 11:25
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…