All for Joomla All for Webmasters
Чудодейната сила на солта
Човек все по-често обръща поглед към природните лечебни средства, с които ни дарява майката земя. Сред тях многобройните видове сол заемат едно от челните места. Влиянието и полезното действие върху човешкия организъм на солта и различните препарати от нея нарастват значително, когато човек е въоръжен със знания за лековитите й свойства. В това отношение настоящата книга може да се превърне в добро помагало и сигурен пътеводител.
В нея са дадени многобройни сведения за използването на солта в най-новата народна и в традиционната медицина за лекуването и профилактиката на различни заболявания и е разкрита огромната й лековита сила, която ни помага да запазим здравето и да удължим живота си. Включените в книгата препоръки са естествено продължение и допълнение на това, което знаем от предшествениците си относно лековитите свойства на солта.
Николай Даников е роден 6 юни 1941. Той има богат опит в областта на изследванията, медицинските и образователни дейности. Автор на повече от 150 нововъведения в областта на практическата медицина. От началото на 90-те години напълно се посвещава на теоретично и праютическо обучение на лечебните свойства на билките. 
Специалист е в използването на лечебни растения в лечението и профилактиката на редица заболявания на тялото, като различни онкологични заболявания, астма, диабет, ревматизъм; и други заболявания, а именно: доброкачествени тумори на женското тяло (матката, гърдата, фиброиди), камъни в черния дроб, бъбреците, заболявания на гастроинтестиналния тракт, сърдечно-съдовата система и други. Автор на повече от 60 публикувани книги за лечебните растенияв над 5 милиона тираж.
„Чудодейната сила на солта“( издателство” Труд”) е за здрави и болни, за млади и стари. Съветите в нея са лесно изпълними и по силите на всеки.
Откъс от книгата "Чудодейната сила на солта"
Френска сива сол Sel Gris, наричана още келтска
Сивата келтска сол е ароматна морска сол, която се добива по атлантическото крайбрежие на Франция. Тя се получава в околностите на град Геранд на Бретанското крайбрежие, по технологии, проверени през вековете.
Чистата морска вода от Атлантическия океан постъпва по специални канали в изкуствените солени езера. През горещите дни под влияние на слънцето и слабия вятър в тях се образуват кристалите сол. Тънкият горен пласт от солни кристали внимателно се събира на ръка, преди солта да се е утаила. От този пласт се получава солта Фльор де Сел, която представлява много ситни и нежни кристали, образуващи се на повърхността на солените лагуни. Тя притежава ясно изразен аромат на водораслите от водната повърхност. Тези зрънца са едни от най-скъпите кристали сол. Високата им цена е напълно оправдана. Първо, въпросната сол притежава уникални свойства – с нея е почти невъзможно храната да се пресоли. Второ, кристалите є се събират на ръка. Трето, от 40 кг груба сурова сол се получава само половин килограм Фльор де Сел.
Между другото тя трудно се намира на пазара. Повечето сол, произвеждана за една година,се поръчва предварително от елитните ресторанти и за свободна продажба в най-скъпите гастрономи по света остава съвсем малко. В списъка на производителите на елитна морска сол Франция безспорно заема първо място. Измежду ценените от познавачите марки може да отбележим Фльор де Сел Камарг, буквално: “цветът на солта от Камарг” – солта, която се събира на ръка в малките солени лагуни в региона на Камарг в делтата на Рона, в югоизточната част на страната. С нея обикновено солят ястия от месо, птици и картофи непосредствено преди да ги поднесат. По-едрите кристали, които са се утаили на дъното, се събират на ръка или машинно и от тях се получава келтската сол Сел Гри. Тези кристали съдържат частици утаечна океанска глина, които придават на солта сивкав цвят, и микроводораслото Dunaliella salina, което съдържа голямо количество антиоксиданти.
Прочетено 299 пъти Последна промяна от Понеделник, 30 Април 2018 13:27
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…