All for Joomla All for Webmasters
Хората, които успяват късно
Живеем в общество, в което децата и родителите са обсебени от ранни постижения,
 
високи резултати на тестовете SAT, влизане в елитни колежи, постъпване на престижна работа в Google или Facebook или – още по-добре, основаване на бизнес, обещаващ да е следващият Google, Facebook или Uber.
 
Виждаме как софтуерните програмисти стават милионери или милиардери, преди да навършат 30-годишна възраст, и смятаме, че сме се провалили, ако и ние не сме като тях. 
 
Популярната култура, преподавателите, работодателите и дори неволно родителите подценяват късната реализация. Такъв е случаят с Рич Карлгард (Rich Karlgaard)– автора на книгата. Посредствен студент в Станфорд (където влиза благодарение на недоразумение), след дипломирането си работи като мияч на чинии и нощен пазач.
 
Едва по-късно открива в себе си мотивация и желание да създаде високотехнологично списание в Силициевата долина и в крайна сметка да стане един от издателите на Форбс. 
 
Фактът, че много от нас се осъщестяват по-късно в живота, има своето научно обяснение. Изпълнителната функционалност на мозъка ни съзрява едва на 25 години – а при някои и по-късно. Другите умствени способности също достигат връх в различна възраст.
 
Човек преминава през множество периоди на разцвет в живота си. Нещо повече – късно успяващите се радват на скрити силни страни, тъй като са прекарали по-дълго време в търсене на своя път в живота. Те притежават любопитство, проницателност, състрадание, устойчивост и мъдрост, които са желани черти на характера от много работодатели и партньори. 
 
Хората, които успяват късно черпи информация от дългогодишни изследвания, личен опит, интервюта с невролози, психолози и множество професионалисти на различни етапи от кариерата им. Разкрива как и кога човек постига пълния си потенциал и защо съвременното ударение върху ранния успех е толкова погрешно и дори ощетява личността. 
 
Рич Карлгард е издател и футурист. От 27 години работи за Форбс медия и пише за технологиите, икономиката, бизнеса и човешкото развитие. 
 
Съосновател на списание Ъпсайд, Гараж текнолоджи партнърс и на най-важния публичен бизнес форум на Силициевата долина – Клуб Чърчил, в който членуват 7500 души. За дейността си в него печели наградата Предприемач на годината на Ърнст и Янг за Северна Калифорния. 
 
Автор е на книгите Живот 2.0, Мекото острие и Геният на екипа (написани в съавторство с Майкъл С. Малоун).
Живее в Силициевата долина, но работата му е свързана с пътуване по целия свят.

   

Прочетено 169 пъти Последна промяна от Петък, 06 Август 2021 22:37
Етикети
Регистрирай се за да оставиш коментар
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…